Германия е най-добрата държава за дистанционна работа според Global Remote

...
Германия е най-добрата държава за дистанционна работа според Global Remote
Коментари Харесай

В кои държави е най-добре да работите дистанционно

Германия е най-хубавата страна за отдалечена работа съгласно Global Remote Work Index от NordLayer. Следват Дания, Съединени американски щати, Испания, Литва, Холандия, Швеция, Естония, Сингапур и Франция. Докладът прави оценка общо 66 страни.

България не се показва добре като заема 44-то място в класацията. Страната ни се класира относително високо по стопански и обществени условия, само че изпитва по-високи опасности за киберсигурността спрямо други страни с сходни стопански и обществени условия.

Глобалният показател за отдалечена работа разкрива привлекателността на страните за отдалечена работа посредством оценка на разнообразни аспекти, като киберсигурност, цифрова инфраструктура, стопански и обществени условия и справяне с Covid-19

Европейските страни заемат 8 от първите 10 места в класацията. Силни съперници от Азия и Америка са Сингапур, Южна Корея, Канада и Япония. Словакия и Литва водят в класацията за киберсигурност, до момента в който Южна Корея и Сингапур изпреварват в класацията за цифрова и физическа инфраструктура. Южна Корея има най-бързия интернет, до момента в който в Израел е най-достъпният.

Индексът е формиран посредством оценка и сравняване на страните благодарение на четири измерения на показателя. Заедно те комбинират разнообразни подробни атрибути (или под-измерения), които оказват помощ да се оцени общата прелест на отдалечената работа:
 
1. Киберсигурност — инфраструктура, отговор и правни ограничения.
 
2. Икономически и обществени условия — сигурност, туристическа прелест, притежаване на британски език, разноски за живот и опазване на здравето.
 
3. Цифрова и физическа инфраструктура — качество на интернет, досегаемост, електронна инфраструктура, електронно държавно управление, физическа инфраструктура и пространства за взаимна работа.
 
4. Отговор на COVID-19 — имунизация и равнища на отговор.
 
 istock istock
Категорията за киберсигурност е доминирана от дребните страни от Европейски Съюз
 
Държавите се показват друго във всяка категория. Категорията за киберсигурност е доминирана от по-малки европейски страни, като Словакия, балтийските страни Литва и Естония и Гърция. Държавите-членки на Европейски Съюз заеха първите 18 места по киберсигурност.

Достъпността изисква компромис с сигурността
 
Канада, Обединеното кралство, Португалия, Съединени американски щати и Германия надлежно са петте най-благоприятни страни за отдалечена работа във връзка с икономическите и обществени условия. Нивата на благосъстояние на страните обаче не подсигуряват кибербезопасност. Въпреки че страни като България, Малта, Нова Зеландия и ОАЕ се класират относително високо по стопански и обществени условия, те изпитват по-високи опасности за киберсигурността спрямо други страни с сходни стопански и обществени условия.
Индексът демонстрира, че отдалечените служащи, искащи да намерят по-евтино място за пренасяне, ще би трябвало да създадат компромис с аспекти като обща сигурност или равнището на британски език, който се приказва в страната.
 
Южна Корея и Сингапур са лесни за намиране цифрово и физически

Достъпността и качеството на интернет са наложителни, с цел да може човек да работи без терзание. Следователно индикаторът за цифровата и физическата инфраструктура беше доста значим при съставянето на показателя. Според този индикатор Южна Корея и Сингапур са на върха, следвани от Обединените арабски емирства, Дания и Швейцария.
Дистанционна работа — възходяща наклонност на всички места
 
Дистанционната работа е предмет на полемика от известно време, като компании като Airbnb оповестиха цялостна отдалечена работа, само че работодатели като Илон Мъск считат отдалечената работа за „ непродуктивна “.
 
 istock istock
„ Въпреки това наклонността е ясна – от началото на COVID-19 отдалечената или хибридна работа стана неизбежна даже в тези компании, които преди този момент са проповядвали значимостта на взаимоотношенията лице в лице “, споделя Юта Гуринавичуте, основен софтуерен шеф в NordLayer.
 
„ Ето за какво NordLayer извърши този обстоен разбор и реши да разгласява Global Remote Work Index. Взехме поради всички съществени параметри, на които страните би трябвало да дават отговор, до момента в който проучвахме кои са най-хубавите страни за отдалечена работа, като деликатно оценихме набор от данни. Глобалният показател за отдалечена работа слага акцент върху сигурността и надеждността както на физическата, по този начин и на цифровата среда. Той също по този начин обърна особено внимание на киберсигурността. В това отношение това е отличен запас за отдалечени чиновници, които желаят да се реалокират или да работят в страна, друга от тази на настоящото им престояване. “, добавя той.

Нарастват предложенията за отдалечена работа

Как да работим безвредно отдалечено
 
За тези, които избират да работят отдалечено, Гуринавичуте предлага да запомнят някои на практика препоръки за опазване на сигурността – даже в случай че страната е високо в класацията за киберсигурност:
 
Използвайте настрана устройство и сметки за работа. За да избегнете основаването на опасности за ИТ инфраструктурата на вашата компания, най-добре е да държите вашите персонални и професионални устройства настрана. Същото важи и за потребителските сметки. Лаптопите, издадени от вашия шеф, би трябвало да съдържат принадлежности за сигурност, нужни за отбрана. Уверете се, че целият ви програмен продукт е настоящ, с цел да не пропуснете значими надстройки за сигурност. Ако имате единствено едно устройство както за персонални, по този начин и за работни цели, помислете за делене на твърдия му диск.
    
Пазете домашната си мрежа предпазена. Уверете се, че вашият рутер е предпазен с ключова дума и употребявате надеждна VPN (виртуална частна мрежа), с цел да отбраните вашата интернет връзка. VPN доста понижава способността на външни лица да прихващат вашите данни и да се насочват към това, което вършиме онлайн. Ако вашата компания не употребява бизнес VPN, постоянно можете да се абонирате за комфортно решение за самостоятелна приложимост.
    
 istock istock
Преосмислете паролите си. Според изследване на NordPass най-популярната ключова дума в Съединени американски щати е „ 123456 “. Това е извънредно рисков табиет. Никога не използвайте наново паролите си. Вместо това създайте комплицирана и неповторима ключова дума за всеки акаунт. Ако вашият длъжностен или персонален акаунт бъде злепоставен при нарушаване на сигурността на данните, ще би трябвало да измененията единствено една ключова дума. По този метод всичките ви други сметки ще останат предпазени от опити за пълнене на идентификационни данни. За да съхранявате безвредно този голям брой пароли, започнете да употребявате управител на пароли.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР