Германия е напът да легализира частично употребата на канабис. Плановете

...
Германия е напът да легализира частично употребата на канабис. Плановете
Коментари Харесай

Германия е напът да легализира употребата на канабис, но частично

Германия е напът да легализира отчасти използването на канабис. Плановете във Федералната Република не сa нови, само че не престават да провокират полемики, въпреки и на финалната права преди да бъдат признати. Дискусията за плануваната частична заверка на марихуаната продължава с цялостна мощ. За в бъдеще на възрастните ще бъде разрешено да имат до 25 грама канабис за персонална приложимост. В домашни условия е разрешено владеене на до 50 грама канабис и ще бъде позволено развъждането на до три растения на човек. Притежанието на над 30 грама на публични места и на над 60 за частни парцели ще бъде наказуемо. При превишаване на рестриктивните мерки за владеене могат да бъдат наложени санкции в размер до 30 000 евро. Oтглеждането и разпространяването на канабис ще могат да се правят посредством сдружения с нестопанска цел или клубове за развъждане на растението, каквито към този момент са позволени в някои райони на Испания и Малта. На сдруженията за развъждане е позволено да доставят на своите членове най-много 25 грама канабис дневно на човек, само че не повече от 50 грама общо на месец.
Консумацията на канабис е неразрешена в радиус от 100 метра към учебни заведения, детски градини, детски площадки и публични спортни уреди. Според проектозакона не е позволено да се пуши марихуана в пешеходните зони сред 7 и 20 ч.
Въпреки строгите правила и условия, от асоциацията на автомобилистите предизвестиха за заплахата по пътищата от легализирането на канабиса. Те приканват за образование по отношение на покачвания риск от катастрофи и са безапелационни, че използването на марихуана може да промени усещането и да окаже негативно влияние върху способността за реагиране, а с пътната сигурност не би трябвало да се опитва.
И до момента в който полемиките в обществото не престават се чака измененията скоро да влязат в действие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР