Германия е изправена пред най-дълбоката рецесия от Втората световна война.

...
Германия е изправена пред най-дълбоката рецесия от Втората световна война.
Коментари Харесай

Германия прогнозира най-дълбоката рецесия в историята си

Германия е изправена пред най-дълбоката криза от Втората международна война . Прогнозата е Брутният вътрешен продукт на страната да се свие с рекордните 6,3 на 100, разгласи държавното управление, представено от Агенция Франс Прес.

" Ние ще преживеем най-тежката криза в историята на федералната република ", учредена през 1949 година, заяви икономическият министър Петер Алтмайер.
 Германия с потенциал за 900 000 теста за Covid-19 на седмица
Германия с потенциал за 900 000 теста за Covid-19 на седмица

Миналата седмица в страната са осъществени 470 000 теста

" Последиците от пандемията от ковид ще тласнат нашата стопанска система в криза след 10 години на напредък ", акцентира той.

Алтмайер сподели още, че Германия ще е съществено наранена от спирането на веригите на доставки и по-слабото търсене на немски артикули в чужбина. По думите му износът ще спадне с 11,6%.

Правителството обаче таи вяра, че стопанската система ще се върне на пътя на растежа и през 2021 година ще регистрира 5,2 на 100 растеж.

" Фолксваген " настоя Германия да " удари рамо ", облагата внезапно намаляла

Иска тласъци за потребителите за повишение на търсенето на автомибили

Прогнозата за Брутният вътрешен продукт на Германия тази година е по-неблагоприятна в съпоставяне със международната финансова рецесия през 2009 година, когато немската стопанска система се сви с повече от 5%.

Ако прогнозата на държавното управление се удостовери, 2020-та ще бъде годината с най-голямо стесняване на стопанската система, откогато федералната статистическа работа Destatis събира такива данни от 1970 година

Алтмайер означи, че международната стопанска система като цяло се чака да изпадне в криза . Международният валутен фонд предвижда 2,8 на 100 стесняване на международната стопанска система през 2020 година
 29% от компаниите в Германия могат да оцелят до 3 месеца
29% от компаниите в Германия могат да оцелят до 3 месеца

Анкетата демонстрира също, че 52,7% споделят, че могат да оцелеят до 6 месеца

Министърът заяви, че коронавирусът ще удари Германия най-здраво през втората четвърт на годината.

Икономически институти предвидиха неотдавна, че Брутният вътрешен продукт на Германия ще се свие с близо 10% сред април и юни, което би означавало историческо дъно.

Германия от дълго време се радва на рекордно ниска безработица от към 5% , само че в този момент прогнозите са да се качи до 5,8 на 100 тази година.
 Икономиката на Германия се свива с 12% през второто тримесечие и 6% за цялата година
Икономиката на Германия се свива с 12% през второто тримесечие и 6% за цялата година

Институтът прецизира, че най-голямата европейска стопанска система ще регистрира спад от 1,9 на 100 през първите три месеца

Вчера немският стопански институт Ifo заяви, че чака стопанската система на Германия да се свие с 6,6% през 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР