Германия е големият печеливш от милиардите евро помощ за подкрепа

...
Германия е големият печеливш от милиардите евро помощ за подкрепа
Коментари Харесай

Германия е спечелила 3 млрд. евро от гръцката криза

Германия е огромният печеливш от милиардите евро помощ за поддръжка на Гърция, като от 2010 година насам е спечелила към 2,9 милиарда евро от лихви по гръцките държавни облигации, оповестява организация АНА-МПА, като се базира на отговор на немското федерално държавно управление на въпрос на Зелените в Германия. Отговорът е разполагаем на немската организация ДПА, се споделя в известието.

Според отговора на немското държавно управление облагите са се формирали основно от изкупуване на облигации на гръцката страна в границите на Програмата за изкупуване на активи (SMP) на Европейската централна банка, които са влезнали в немската Бундесбанк и се трансферират към федералния бюджет от 2010 година. До 2017 година общо в Бундесбанк са постъпили облаги от 3,4 милиарда евро от покупки в границите на SMP. През 2013 и 2014 година облагите са преведени на Европейския механизъм за непоклатимост (EMS) и на Гърция, тъй че от тях остава облага от 2,5 милиарда. Към нея се прибавят 400 милиона евро от заемите, отпуснати от държавната банка Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW).

В тази връзка специалистът по въпросите на бюджета на Зелените Свен-Кристиан Киндлер е изискал облекчение на гръцкия дълг. "Не може държавното управление да оздравява немския бюджет с облаги от гръцки лихви ", е декларирал той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР