Германия днес регистрира 22 657 новозаразени с новия коронавирус, с

...
Германия днес регистрира 22 657 новозаразени с новия коронавирус, с
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Германия с най-много новозаразени от началото на януари

Германия през днешния ден записва 22 657 новозаразени с новия ковид, с което общият им брой става 2,713 милиона - най-високият еднодневен брой от 9 януари, съобщи Ройтерс.

Смъртните случаи през последните 24 часа са 228, като общият им брой става 75 440 по данни на института " Роберт Кох ".

Броят на инфектираните на 100 000 души за последните седем дни, на който немското държавно управление се опира за въвеждането на ограничаващи ограничения, е повишен на 113 по отношение на 108 през вчерашния ден.

Германската провинция Саар разгласи, че от 6 април ще анулира главните си коронавирусни ограничавания при показване на негативен тест, ставайки първата провинция в страната, която подхваща тази стъпка. Ще бъдат отначало отворени киносалоните, театрите, концертните зали, спортните клубове и терасите на кафенетата и заведенията за хранене, а рестриктивните мерки за физически контакти ще бъдат значително облекчени, разгласи министър председателят на тази граничеща с Франция и Люксембург провинция Тобиас Ханс. Той добави, че тези облекчения ще зависят от представянето на негативни проби от бързи антигенни проби.

Германия възнамерява да вкара условие към всички пасажери на самолетни компании, влизащи в страната, да показват негативен резултат от тест за ковид преди потеглянето на път, съобщи Ройтерс, като се базира на информация на в. " Билд ". Изданието цитира държавни източници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР