Германия държи на решението на Г-7 заплащането на руски природен

...
Германия държи на решението на Г-7 заплащането на руски природен
Коментари Харесай

Германия държи да плаща за руски газ в евро или долари

Германия държи на решението на Г-7 заплащането на съветски природен газ да става единствено с евро и долари. Говорител на немското държавно управление направи това конкретизиране, откакто от Москва бе обявено, че канцлерът Олаф Шолц и президентът Владимир Путин са се договорили да стартират експертни договаряния по въпроса.

Днес от Кремъл увериха, че няма да упорстват заплащания с рубли незабавно, само че Германия и Австрия задействаха проекти за изключителни ограничения, ако доставките от " Газпром " спрат. У нас държавното управление разиска опциите на България по отношение на евентуално прекъсване на доставки, само че държавният представител Лена Бориславова акцентира, че не чака това да се случи.

Според организация " Ройтерс " Еврокомисията приготвя нови наказания против Москва и величината на тези ограничения ще зависи от решаването на въпроса за заплащането на природния газ.

" Ройтерс " и " Блумбърг " оповестиха, че офиси на " Газпром " в Германия са били обискирани през днешния ден от европейски чиновници във връзка със сигнала, че съветската компания съзнателно е манипулирала цените на природния газ в Европа преди войната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР