Гергана Филипова, Габриел Георгиев и Благовеста Георгиева са финалистите и

...
Гергана Филипова, Габриел Георгиев и Благовеста Георгиева са финалистите и
Коментари Харесай

Трима ученици от Силистра с отлично представяне на турнир по английска реч и дебати

Гергана Филипова, Габриел Георгиев и Благовеста Георгиева са финалистите и полуфиналистите от есенния и пролетния шампионат по британска тирада и диспути, проведен от фондация БЕСТ.

Тримата единадесетокласници от Езикова гимназия премериха своите качества по британски език с най-хубавите свои връстници от страната в националния кръг на надпреварата, което се организира в Американския университет в Благоевград. Гергана завоюва първо място в категория Проза с известния монолог на Минди Джоунс „Crazy“. Габриел взе участие в конкуренцията с поемата на Чарлз Буковски „Let It Enfold You“ и се класира на полуфинали. Благовеста показа монолог от творбата на Габриел Дейвис „Unbearable Hotness“ и мина през първи и втори стадий с Проза. Треньор на тима на ЕГ е Сам Хенторн, които през тази образователна година е единственият помощник-учител от Съединени американски щати в област Силистра по стратегия Програма Фулбрайт | Фондация Америка за България. Поздравления за блестящото показване на учениците и техния преподавател!
Какво тъкмо значи да се състезаваш в раздел Проза? А в раздел Поезия – задоволително ли е да умееш да рецитираш? Как се готви човек за съревнование на такова високо равнище? Тези и други въпроси ще зададе нашият журналистически екип на спечелилите, когато се срещне с тях. Повече за атмосферата на това авторитетно събитие очаквайте в нашия репортаж по разказите на участниците в него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР