ГЕРБ всеки ден ни отдалечават от Европа. С еврофондовете Европа

...
ГЕРБ всеки ден ни отдалечават от Европа. С еврофондовете Европа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ всеки ден ни отдалечават от Европа

ГЕРБ всеки ден ни отдалечават от Европа. С еврофондовете Европа дава пари на България за да настигнем стандарта на развитите страни. Оказва се, че тези пари не са отишли по предопределение, а в ръцете на ръководещите – къщи, жилища. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БиТиВи. Тя акцентира, че в Европа гледат на ръководещите като на хора, които са взели европейските пари за себе си. Трябва да има европейска прокуратура и нека госпожа Лаура Кьовеши бъде определена за европейски прокурор, тъй като тогава харченето на европейски средства ще се следи от Европейската прокуратура и ще има правдивост. Националните органи да наблюдават изразходването на националните средства в страната, прикани водачът на левицата.

Според Нинова няма по какъв начин, даже в европейски избори, да не се разискват вътрешно национални въпроси. България е част от Европа и тези тематики са част от европейските политики. Няма по какъв начин да не обсъждаме корупция, откакто Европа ни дава тежка оценка, че сме най-корумпираната страна. Няма по какъв начин да не обсъждаме приходи, откакто сме най-бедната страна. Няма по какъв начин да не обсъждаме независимост на медиите, откакто пристигнаха доста тежки оценки от Европа и сътрудници, безапелационна е Нинова.

Тя разяснява и лавината от кавги с жилища и парцели на властта. Не е правилно, че ръководещите отстраняват всеки, забъркан в скандал, добави Корнелия Нинова. Като образец тя уточни „ Хасковогейт “. Доказателство за такава политика ще бъде, в случай че господин Борисов изиска оставката на господин Порожанов. През цялото време на създаване на модела на къщи за посетители, той е бил или началник на фонд „ Земеделие “, или министър на земеделието, акцентира тя. По думите й се дават оставки, само че си остават с парцелите. Когато тези парцели се конфискуват и парите се върнат на народа, откъдето са взети, ще има правдивост. Когато най-малко едно от тези каузи завърши с неоправдателна присъда и има правдивост в правораздаването, тогава ще кажем – да, добави Нинова.

С оставките просто се избавя ситуацията. Това не е подбудено от осъзнаване на казуса. Това е изграждан модел в годините, в трите държавни управления на Борисов, без значение с кой ръководи. Започна от Министерски съвет, мина през зам.-министри, регионални шефове, кметове, фонд „ Земеделие “ – цялата страна е обрасла. Корупцията при тях доби тип на държавна политика и към този момент е заложена в законите, напомни водачът на Българска социалистическа партия. Нинова изброи законите за опрощаване задълженията на Домусчиев, както и на Мюфтийството - образец за задкулисие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Няколко пъти пробват да трансферират виновността в опозицията, само че това е неверен ход, откакто 10 години ръководят. Опозицията няма достъп до средства – нито сме във фонд „ Земеделие “, нито министерства, нито разпределяме пари, безапелационна бе Нинова.

Няма несъгласия вътре в листата или напрежение в партията. Всеки има право да употребява преференции, разяснява Корнелия Нинова. Младите хора в листата дават ново начало, младост. Те са съчетани и с опит, тъй като в листата има доста опитни хора – Деница Златева, Иво Христов, Румен Гечев и други, акцентира ръководителят на левицата. Тя прикани хората да излязат и да гласоподават за който са решили, само че да гласоподават, тъй като гласът им ще бъде преразпределен. Истинският отговор на манипулирането на вота е всеобщото гласоподаване. Тези избори не са маловажни. Европа е всеки ден тук, във всяко нещо, което си помислим. Искаме да се преборим там за минимална европейска заплата и пенсия, младежка политика. Ние гледаме на тези избори и като метод да променим нещата в България – модела на паралелната страна, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР