ГЕРБ внася сигнал до главния прокурор срещу кмета на община

...
ГЕРБ внася сигнал до главния прокурор срещу кмета на община
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва община Сопот за огромен финансов дълг?

ГЕРБ внася сигнал до основния прокурор против кмета на община Сопот Деян Дойнов поради подозрения за груби нарушавания на обществените финанси и на ръководството на европейските фондове и стратегии. Това сподели на брифинг в Народното събрание специалистът от ГЕРБ Антон Тодоров. Информацията е била предоставена от предприемчив комитет в Сопот.

Сопот

Председателят на инициативния комитет уточни, че дейностите на настоящето управление са довели до финансови вреди, които съгласно техните данни възлизат на близо 10 милиона лв.. Има и нови отговорности на общината.
Никола Пингелов - ръководител на предприемчив комитет в Сопот: " Проектите не бяха завършени по надлежния ред, което донесе на общината близо 4 милиона лв. нов дълг, който е заплатен един път. И в този момент сопотненци още веднъж би трябвало да ги заплащат. Тази непросветеност неизбежно ще докара общината до банкрут. "
Според Пингелов общината в допълнение е била вкарана в дългова серпантина, тъй като се изтеглени два нови заема от фонд ФЛАГ. В одитен отчет на сметната палата за 2016-а са установени съществени пропуски в счетоводната отчетност:
Никола Пингелов: " Милиони не са осчетоводени както би трябвало. Това е финансова отпадналост. "
От Община Сопот се притесняват че абсурдът ще спре плануваното от страната опрощаване на 80% от задълженията.
Николай Новаков - зам.-кмет на Сопот: " Който сме го разплатили тъкмо по инструкции на оперативните стратегии къде какво би трябвало да платим и тъкмо за това сключвахме съглашението. "
Според Новаков Сопот има задължения към страната в размер на 2,4 милиона лв. и 300 хиляди лв. външни отговорности. Справка в обществения указател на министерството на финансите демонстрира, че има разминаване с думите му – дългът е в размер на 4 700 000 лв., а другите отговорности са към 400 хиляди лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР