ГЕРБ вече търси кандидати за кметове в София, Бургас и

...
ГЕРБ вече търси кандидати за кметове в София, Бургас и
Коментари Харесай

ГЕРБ вече си търси кметове на София, Бургас и Пловдив

ГЕРБ към този момент търси претенденти за кметове в София, Бургас и Пловдив за локалните избори следващата година. Досегашните титуляри Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Здравко Димитров сигурно няма да се борят за нов мандат.  Това стана ясно от думите на партийния водач Бойко Борисов по време на днешната му аудиенция в Пловдив.

" Здравко Димитров като човек, като другар, като партиец има цялостната поддръжка на партията. За страдание, към този момент като почне човек да се лекува доста, има и болежки. Ние говорихме преди месец, два - довършва мандата, прави си пречиствателните станции, стадионите, детските градини, това, което са почнали, и си остава на работа в партията. Той беше и регионален шеф, тъй че не го мислете него. Това сме го договорили първо с него. Така е и за кмета на Бургас, по този начин е и за кмета на София ", каза  Борисов в Пловдив.

Още преди няколко дни водачът на ГЕРБ разгласи, че Здравко Димитров няма да бъде издиган за нов мандат.

Решението за кмета на София Йорданка Фандъкова и за този на Бургас Димитър Николов също не е изненадващо. За това, че 60-годишната някогашна учителка няма да се кандидатира за пети мандат импровизирано се знаеше още преди да се яви на вота през 2019 година Тогава тя едвам победи на балотаж Мая Манолова. През април 2021 година Борисов загатна и обществено, че към този момент търси нов вид за поста, който той самият заемаше.

" Ще изберем новия кмет на София, новите общински съветници ", сподели тогава той. 

 Сега импровизирано за възможни претенденти на ГЕРБ за кмет на София се спрягат актуалният началник на Столичния общински съвет Георги Георгиев, както и зам.-кметът по образованието Мирослав Боршош.

През 2021 година Фандъкова и Николов бяха заменени като зам.-председатели на ГЕРБ. Тогава се заприказва, че и бургаският кмет също няма да бъде повдигнат за нов мандат.  Тогава Борисов разгласи, че те трябвало да се концентрират върху кметската си работа, че ще продължат да работят за партията, че никога не свалял доверието си от тях, само че и че резултатите в двете области от локалния избор били незадоволителни.

55-годишният Николов е кмет на Бургас от 2007 година и се радва на необятно публично утвърждение. Той печелеше мандатите си със сериозна преднина пред съперниците, като през 2019 година победи на първи тур с 65% поддръжка. Освен това през годините притегли вложения по европейски стратегии и от националния бюджет за модернизирането на града, който по доста индикатори изпревари морската столица Варна.

Фандъкова ръководи София от 2009 година Тогава тя стана първата жена кмет на града, довършвайки мандата на Бойко Борисов, който тогава за пръв път пое премиерския пост. След това Фандъкова завоюва безапелационно и през 2011 и 2015 година, с цел да се стигне до измъчената победа с 5% задатък против някогашния омбудсман Манолова. 
       
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР