ГЕРБ ще внесе пакет от спешни законови промени, които да

...
ГЕРБ ще внесе пакет от спешни законови промени, които да
Коментари Харесай

ГЕРБ иска законодателни промени в помощ на бежанците от Украйна

ГЕРБ ще внесе пакет от незабавни законови промени, които да дадат право на леговище по омекотен ред на бягащите от войната украински жители.

" Тези бежанци, които влизат в страната ни, имат потребност от достъп до здравни грижи, психическа поддръжка, обществено подкрепяне и за задачата би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения, с цел да може да бъде променено законодателството по този начин, че да им даде достъп до нашата здравна и обществена система ", сподели депутатът Деница Сачева, а сътрудника ѝ Радомир Чолаков посочи:

" При идване в България тези хора би трябвало да получават незабавно настаняване в общински или държавни жилища или в частни жилища, в хотели, като страната съгласно нас би трябвало да поеме разноските до размера на един общински наем в съответната община. Да получават право на труд ex lege - това значи автоматизирано. Отпускане на помощи за безработни като за български жители. Трябва да получават място в детски ясли, детски градини и учебни заведения. Предвиждаме също да се посещават езикови курсове, които да са за сметка на държавния бюджет ".

Срокът за даване на тази помощ да е 18 месеца, оферират още от ГЕРБ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР