ГЕРБ ще сезира Конституционния съд /КС/ за приетото в Изборния

...
ГЕРБ ще сезира Конституционния съд /КС/ за приетото в Изборния
Коментари Харесай

ГЕРБ дава на Конституционния съд изцяло машинния вот

ГЕРБ ще сезира Конституционния съд /КС/ за признатото в Изборния кодекс напълно машинно гласоподаване, оповестиха от партията на брифинг в Народното събрание.

Приехме само и единствено гласоподаване с машини в секции с над 300 гласоподаватели , това важи както за България, по този начин и за чужбина. По този метод се лишава правото на българските жители по Конституция да изразят своя избор и ще предизвикваме тъжба за противоконституционност на това решение в Конституционен съд, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Заместник-председателят на 45-ото Народно заседание Цвета Караянчева разяснява, че през днешния ден се е случило нещо невиждано. Беше отнето правото на глас на българските жители, на тези 73 % български жители, които гласоподаваха с хартиена бюлетина на последните избори, уточни тя.

Караянчева разяснява, че това се е случило макар многократните апели от ГЕРБ да се остави опцията да се гласоподава с машина или с хартиена бюлетина. Какво се случва, в случай че се скапе машината или спре токът, попита Караянчева. По думите й, това е извънреден скандал и ГЕРБ ще сезира Конституционен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР