ГЕРБ ще предложи експертно правителство, след като в понеделник получи

...
ГЕРБ ще предложи експертно правителство, след като в понеделник получи
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство

ГЕРБ ще предложи експертно държавно управление, откакто в понеделник получи мандата от президента Румен Радев. Това заяви водачът на партията Бойко Борисов във Facebook. Днес той е в Атина на среща на ЕНП.

„ Правителството, коетощепредложиГЕРБ,щебъдеотексперти, коитомогатдастабилизиратБългария. ТоваинформирахпредседателянаЕвропейскатакомисияУрсулафондерЛайен, скояторазговаряхмеврамкитенасрещатанаЕНПвАтина. ГЕРБщепродължидиалогасвсичкипарламентарнитепартии, защотонаБългарияенеобходимкабинет, койтодаускориработатапоприеманетонавсичкизаконипоПланазавъзстановяванеиустойчивост. Заявихоще, чеблагодарениенапарламентарно болшинство, начелосГЕРБ, странатанивечеезадвижилапроцесапоизпращаненавоеннапомощнаУкрайна. Въпрекикризите, презкоитопреминавастранатани, потвърдихмеиевроатлантическатаориентациянаБългарияпоотношениенапридобиванетонавторатачастотескадрилата F-16. БългарияподкрепииперспективитезачленствонаРепубликаСевернаМакедониявЕС, ноевремеисъседкатанидаизпълнисвоитезадълженияоттозипроцескатодадеконституционнигаранциизаправатанавсичкисвоиграждани “, се споделя в поста в Борисов.

По-рано през днешния ден той заяви, че ГЕРБ ще предложи кабинет и че е уведомил по тази причина ръководителя на Европарламента Роберта Мецола. " Благодарихй, чеЕвропарламентътзапореденпътподкрепиБългарияпопътяйкъмШенгениподчертах, чеенедопустимопредстранатанидасепоставятдопълнителниполитическиусловия, следкатоотдавнасмеизпълниливсичкикритериизачленство ", разяснява някогашният министър-председател.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР