ГЕРБ ще предложат състав на правителство, както и председател на

...
ГЕРБ ще предложат състав на правителство, както и председател на
Коментари Харесай

ГЕРБ готови с кабинет, а Борисов работи


ГЕРБ ще предложат състав на държавно управление, както и ръководител на Народното събрание, тъй като са първа политическа мощ в новото Народно заседание. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в централата на партията, на който бе изработен и разбор на миналите избори.В началото Дончев изясни, че брифингът е трябвало да води водачът на партията Бойко Борисов, само че „ той е в серия от диалози с наши интернационалните сътрудници “. Въпреки че конференцията бе от партийно име, на нея се появи и здравният министър Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ, само че пък към този момент е постоянен сателит на Борисов при обиколките му из страната.

ГЕРБ ще предложи държавно управление макар дребните шансове то да бъде подкрепено, сподели Дончев, само че отхвърли да посочи дали министър председател ще е Борисов. Преди два дни от партията намекнаха, че ще предложат различен за министър-председател. Борисов обаче, още в изборната нощ се съобщи като най-опитен и прочут „ на европейските сътрудници “.

Промени ще има. В предлагането за кабинет ще има и смяна, и последователност, бе единственото, което сподели Томислав Дончев в отговор на репортерски въпроси. Вицепремиерът добави, че „ всекидневно опитите да бъде заобиколен първият и да бъде съединена структура от всички останали, приключват зле “.

Оценката на ГЕРБ е, че са спечелили. През последната седмица разбрахме, че всички са спечелили. Коментират края на столетия, началото на други. Но спечелилият е постоянно този, който е първи. Така е даже във всички спортове. Победителят е един – ние, е тезата на Дончев.

Свърши времето на огромните приказки. Трябва да се взимат решения. С цялата ни отговорност ние сме взели решения и ще следваме конституционната процедура, сподели още той и направи намек към партията на Слави Трифонов: „ Притеснява ме, че сведохме политиката до песни, танци и надвикване, а тя е в мъжеството и експертизата да взимаш решения “.

" Аз мога да приема за законна политическа цел на някой да демонтира, почисти, измете сътрудника Ангелов, мен, господин Митов, само че не мога да приема нечия пристрастеност да бъдат изгонени и изметени 840 000 българи. Това не може да бъде политическа цел и ще се боря против това “, продължи възмутенДончев.

После отново направи отпратка към съперниците: „ Властта тежи доста, споделям го от опит. Ако имаш нежни плещи, може да ти счупи гръбнака. Това, че си срещу някой, не е идея, а липса на такава ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР