ГЕРБ се отказа, в крайна сметка, от подкрепата си за

...
ГЕРБ се отказа, в крайна сметка, от подкрепата си за
Коментари Харесай

ГЕРБ отстъпи пред ДПС за доброволните отряди

ГЕРБ се отхвърли, в последна сметка, от поддръжката си за концепцията на Вътрешна македонска революционна организация да се основат доброволни формирования към Министерство на вътрешните работи. Предложението на “воеводите ” беше утвърдено на второ четене в парламентарната комисия по вътрешна сигурност. В пленарната зала обаче депутатите на Бойко Борисов се въздържаха да го одобрят поради ожесточената опозиция на Движение за права и свободи.

При разискванията депутатите се разделиха поради концепцията на доброволците да се разреши да ревизират документите на жителите. Това стресна Българска социалистическа партия. “ Вие вървите, появява се някакъв човек, вади някаква карта и споделя: дайте си документите за инспекция. Това нарушава правилото на доброволните формирования ”, обезпокои се соцдепутатът Росен Малинов.

От Движение за права и свободи яростно дефинираха доброволните отряди като “шпицкоманди ”, които ще станат основата за “двувластие ” в дребните обитаеми места. “Г-н министър, не ви е належащо тези дружинки, които господин Каракачанов ги беше основал с кафяви облекла, да ги трансферира към вас, с цел да ги узаконите ”, обърна се Рамадан Аталай от придвижването към отсъстващия началник на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Вносителите оповестиха, че доброволците ще работят единствено при планови интервенции на Министерство на вътрешните работи и взаимно с органите на реда. “В дребното обитаемо място те са познати, всички, в това число престъпният контингент, ги знаят, че са сътрудници на полицията, те ще се показват и ще кажат: ти вършиш някакво нарушаване или се каниш да извършиш такова, снемаме ти самоличността, предизвестяваме те. И това мисля, че ще има извънредно респектиращо влияние върху тези маргинали , които безчинстват в избрани краища на страната ”, разказа визията си за доброволчеството Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.

След яростни разногласия от Движение за права и свободи желаеха отмора, с цел да се разиска концепцията отвън пленарната зала. При последвалото гласоподаване множеството депутати ненадейно се въздържаха, с което самодейността на патриотите пропадна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР