ГЕРБ се отдръпна от Истанбулската конвенция, за която толкова много

...
ГЕРБ се отдръпна от Истанбулската конвенция, за която толкова много
Коментари Харесай

ГЕРБ се отдръпна от Истанбулската конвенция

ГЕРБ се отдръпна от Истанбулската спогодба, за която толкоз доста настояваше, съобщи Нова телвизия.

„ За никого не е изненада, че ГЕРБ е единствената партия, която може да чуе причини. Неведнъж до момента сме коментирали въпроса дали има разговор с жителите и с неправителствените организации. Достатъчно демократични сме, с цел да чуваме друго мнение. Има редица страхове по тази тематика, съгласно мен неоснователни, и по тази причина взехме решение да дадем опция за още сериозен спор и разяснителна акция какво е това Истанбулска спогодба ”, изясни в „ Здравей, България ” Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Голяма част от коментаторите на този въпрос не са я чели. В обществото ни се насадиха страхове, които са в огромната си част безпочвени ”, добави тя.

Атанасова отхвърли да е получавала SMS от премиера Бойко Борисов, че би трябвало да отсрочат гласуването на конвенцията.

„ Готова съм да дава телефона си, с цел да ревизирате ”, сподели тя.

„ Темата стана политическа, а не би трябвало да е по този начин, тъй като конвенцията визира насилието. Мерките против домашното принуждение стои отвън дневния ред на обществото. Изведнъж някой сподели, че в конвенцията съществува думата „ трети пол ” и обществото ни реагира. А такова нещо в нея няма ”, сподели още Десислава Атанасова.

По думите й казусът в политиката е лицемерието, а не другите отзиви на партиите. Според Атанасова е нужна разяснителна акция по тази противоречива тематика.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР