ГЕРБ-СДС остана в опозиция. Спечелилите, първата политическа сила в Столичния

...
ГЕРБ-СДС остана в опозиция. Спечелилите, първата политическа сила в Столичния
Коментари Харесай

Фандъкова връчи каска на новия кмет

ГЕРБ-СДС остана в съпротива. Спечелилите, първата политическа мощ в Столичния общински съвет, имат уговорката да обезпечат поддръжка за своите решения, в това число и за избор на ръководител на СОС.

Това съобщи някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова пред публицисти, откакто съобщи поста на новия кмет Васил Терзиев.

Фандъкова подари на Терзиев писалка, нейния доклад за свършеното и персоналната си каска, с цел да може той да приключи плановете, които е почнала. Това са 9 км метро, огромните основни булеварди като " Филип Кутев ", " Тодор Каблешков ", " Ломско шосе ", " Рожен ", както и да стартира нови свои планове.

От своя страна новият градоначалник влезе с букет цветя при Фандъкова, съобщи Българска телеграфна агенция. " Много мъчно ще бъде в този СОС да се откри консенсус, разяснява още Фандъкова. По думите ѝ през днешния ден ще бъде първият изпит - дали ще бъде определен ръководител. На новия кмет няма да му бъде елементарно, той би трябвало да откри метод към всички политически сили, уточни някогашният към този момент кмет на столицата. 

Тя акцентира, че следва създаване и приемане на бюджет, а бюджет без СОС няма по какъв начин да се случи.

Кметът Фандъкова поздрави Васил Терзиев и сподели, че от през днешния ден той поема голямата отговорност на кмета на Столичната община. " Хората чакат от него всичко. Нека да има разсъдък, да надгражда, с цел да може развиването и смяната на нашия град да продължи ", уточни Фандъкова. По думите ѝ тя оставя един град с положени здрави основи за съвременна европейска столица.

Фандъкова благодари на софиянци, че четири пъти ѝ гласоподаваха доверие и със своята поддръжка и рецензия помагаха градът да се развива. Винаги съм приемала тази отговорност като дълг да послужвам на града, сподели някогашният кмет.

На въпрос какво ще прави оттук насетне Фандъкова сподели, че първоначално ще обърне внимание на фамилията си и ще продължи да работи за София, както го е правила цялостен живот.

" Ще продължа да съм ангажирана с публични дела, защото на фона на няколко павета или плочи, публичните дела останаха по-скрити ", уточни Фандъкова.

Според нея най-важното е стопанската система на града да продължи да се надгражда, тъй като София създава 40% от Брутният вътрешен продукт на страната. IT бизнесът е на второ място по добавена стойност, имам вяра, че той ще продължи и ще направи по този начин, че София да бъде разпознаваема в целия свят с тези свои триумфи.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР