ГЕРБ-СДС няма да внася вот на недоверие към кабинета, заявиха

...
ГЕРБ-СДС няма да внася вот на недоверие към кабинета, заявиха
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да внася вот на недоверие, но посъветва Петков да поиска вот на доверие -

ГЕРБ-СДС няма да внася избор на съмнение към кабинета, обявиха депутатите Десислава Атанасова и Тома Биков на брифинг в Народното събрание. 

Бившите ръководещи обаче посъветваха премиера Кирил Петков да изиска избор на доверие от Народното събрание. На въпрос по какъв начин ще гласоподава ГЕРБ-СДС, Биков отговори, че те явно нямат доверие в държавното управление. Той дефинира като " избор на доверие " актуализацията на бюджета, както и персоналните промени в Министерския съвет след излизането на министрите на Има Такъв Народ. Биков добави, че ГЕРБ-СДС ще гласоподава с " срещу ".

Десислава Атанасова добави, че е тъжно и трагично, че държавното управление се разпада поради взаимни обвинявания в корупция и непросветеност.

" Тези, които пристигнаха със поръчката за нулева приемливост към корупцията, след шест месеца, а за някои и година в ръководството, към този момент доближиха до равнище нулева приемливост, даже между тях ", съобщи тя.

От ГЕРБ оповестиха, че досега единствено един от министрите на Има Такъв Народ е подал оставка. Атанасова добави, че все още решенията се вземат от държавното управление, защото то към момента съществува. Това Биков пък прикани никой да не чака отговорността за ръководството да се носи от ГЕРБ-СДС, защото те не ръководят.

По думите му сега работата на Народното събрание е " блокирана ".

" Мисля, че това държавно управление, с този мандат и този личен състав, явно не може да продължи да работи ", заключи той.

Това е първият коментар на някогашните ръководещи след вчерашното решение на " ИТН " да напусне ръководството. Вчера депутати от ГЕРБ-СДС отказваха коментар, а водачът на партията Бойко Борисов разгласи, че не знаел какво се случва, тъй като нямал ток.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР