ГЕРБ-СДС може да подкрепи правителство при третия мандат връчен от

...
ГЕРБ-СДС може да подкрепи правителство при третия мандат връчен от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: При третия мандат може да има правителство

ГЕРБ-СДС може да поддържа държавно управление при третия мандат връчен от президента, изключително в случай че той отиде при " Демократична България ". Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му има задоволително болшинство по основните въпроси засягащи евроатлантическите полезности, в това число помощта за Украйна и Шенген. В същото време вторият мандат от " Продължаваме промяната " няма да набере задоволително поддръжка, счита Борисов.

" Третият мандат, не можем да влияем на президента, несъмнено, само че при верен избор от негова страна, изключително в случай че е в посока " Да, България " - има огромен късмет да се направи държавно управление. Да, мъчно ще е, само че в случай че се направи програмно държавно управление, сходно на нашето с професор Габровски, мисля че може да се извърши ", разяснява водачът на ГЕРБ.

Очаква се президентът да връчи втория мандат на " Продължаваме промяната " през първата или втората седмица на новата година. От партията търсят поддръжка за взаимна декларация с цели за ръководство. Досега от ГЕРБ-СДС са оповестили, че не биха подкрепили държавно управление на Политическа партия. Кандидат за министър председател е някогашният учебен министър Николай Денков.

Първият мандат на ГЕРБ също не беше сполучлив. Те предложиха за министър председател неврохирурга Николай Габровски, само че препоръчаният от него кабинет не срещна задоволително поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР