ГЕРБ-СДС искат извънредно заседание на СОС за движението около НДК.

...
ГЕРБ-СДС искат извънредно заседание на СОС за движението около НДК.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат извънредно заседание на СОС за движението около НДК


ГЕРБ-СДС желаят изключително съвещание на СОС за придвижването към НДК. Столичният общински съвет може да заседава изключително на 23 май. Подписи за свикването му стартират да събират от ГЕРБ-СДС.
„ Аргументите не са един и два.
Най-тежкият е решението на Административния съд за абсолютно прекъсване на новата организация на придвижването към НДК. Мина един месец, откогато получихме обещанието от кмета Васил Терзиев, че в случай че има нова организация на придвижването, ние да бъдем известени като общество и да има необятна социална полемика, а такава няма “, сподели водачът на групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.
Той напомни, че към този момент близо месец
не престават митингите на живеещите там. Според него е надменно митингът да се дефинира като „ малочислен “, щом има публично неодобрение.

Хекимян беше безапелационен, че никой
не е срещу велотрасета и бус ленти.
Начинът, по който се случи тази организация на придвижването, по никакъв метод не съответствува със поръчките, с които тези хора пристигнаха на власт – нов морал, неприкритост и гласност. Имаме три избавени булеварда, празни обещания за взимане на паркинги от НДК, имаме боязън от това спасителите да се появят при протестиращите. Съвсем инцидентно разбрахме и, че по бул. „ Скобелев “ има велоалея, сподели още Хекимян.
ГЕРБ-СДС също като Българска социалистическа партия не престават
да желаят оставката на зам.-кметът по превоз Илиян Павлов.

„ Освен ужасният транспортен безпорядък, който настана, има и още един аспект, който би трябвало да се означи. Нямаме никаква информация какъв брой коства този план. Първо щеше да бъде единствено настилка и се говореше за някакви суми към половин милион, след това се оказа, че е още по-мащабен план и чухме 1 млн.
Колко коства той? Тази власт пристигна със поръчка,
че всеки разход ще се качва на уеб страницата. Кога кметът на София ще избави София от зам.-кмета по превоз Илиян Павлов? “, попита съветникът от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев.

„ Започвал тримесечен интервал на наблюдаване на това, което се свърши. Народът е споделил: „ Когато се обърне колата, пътища доста “. Комитети за наблюдения, разисквания занапред. Следварителни ограничения, следварителни поучения.
Затова желаеме да изслушаме кмета и екипа му.
Пътят пред него е един – да рапортува ограничения за възобновяване законността в града. Очакваме и проект за деяние от кмета, който считаме, че е измамен, и да се яви на сесията с овакантено място на заместника си. София не е опитно поле. София не е Леголенд и играчка за деца. Това е място, което изисква умения и политическа воля “, сподели Прошко Прошков.
Георги Георгиев: Съдът се произнесе – „ долу ръцете от „ Патриарха “
„ Съдът се произнесе – „ долу ръцете от „ Патриарха “! “ Това написа зам.-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в своя фейсбук профил.

„ Васил Терзиев да спре да се крие и да не се държи като „ Ергенът “ на финала на шоуто нощес, а да излезе като мъж пред общинския съвет и да каже:

Кой ще понесе отговорност за изхарчения нелегално над 1 млн. лева за колчета, багра и знаци в региона на НДК? Вчера съдът разпореди общината да спре неотложно измененията в придвижването по „ Патриарха “, тъй като са противозаконни. Ние твърдяхме същото още преди да се изхарчат парите на софиянци “, добавя той.

 Георги Георгиев

„ Незаконната маркировка и противозаконните „ златни “ по цена черни колчета костват на софиянци колкото 20 нови детски площадки. “

Според Георгиев през вчерашния ден дружно с финалите на двата телевизионни реалити формата, завърши и „ фиаското на политическото реалити „ Незаконната смяна на Промяната “ или „ Как да съсипеш три булеварда за две седмици и за 1 млн. лева? “

„ В това шоу, с основен сценарист Васил Терзиев и прима балерина заместникът му по превоза, живеят хиляди софиянци. Стотици от тях седмици наред стачкуваха, а управниците им отказваха да ги чуят.

Днес след решението на съда, настояваме Васил Терзиев да освободи неотложно зам.-кмета по превоз. Същият, който доскоро намерено лъжеше, че планът е координиран със Столична дирекция на вътрешните работи. Групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет стартира подписка за свикването на изключително съвещание, на което да бъде изслушан кметът на София и неговият заместител “, написа още Георгиев.
Иван Таков: Съдът потвърди безотговорността на зам.-кмета по превоз в София
Очаквам оставката на заместник-кмета Илиян Павлов още през днешния ден, както и неотложно връщане на остарялата организация на придвижване в центъра на София.

Това съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия и на комисията по превоз в СОС. Той направи коментара във връзка решението на Административния съд-София съгласно, което направената метаморфоза на придвижването на булевардите „ Патриарх Евтимий “, „ Витоша “, „ Скобелев “ и улица „ Фритьоф Нансен “ е противозаконна. Съдът постанови също „ да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по превоз Илиян Павлов, по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и т. н. “.

 Иван Таков, началник на транспортната комисия

С това решение българският съд потвърди също самонадеяността и безотговорността на заместник-кмета по превоз, разяснява Иван Таков.

От първия ден, в който станахме очевидци на осъществяването на реорганизацията на придвижване, настоявам, че тя ще коства доста скъпо на софиянци. По груби сметки досега са похарчили над милион. Сега чакам със същата увереност, с която сътвориха хаоса в центъра, след възобновяване на остарялата организация на придвижване да се включат в намирането на решение, което да удовлетворява всички наранени страни. Защото ние не сме нито против велоалеите, нито против по-бърз градски превоз, сподели още той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР