Варна се превръща във военен полигон, а гражданите биват заплашвани

...
Варна се превръща във военен полигон, а гражданите биват заплашвани
Коментари Харесай

Възраждане: Варна се превръща във военен полигон, а гражданите биват заплашвани и репресирани

Варна се трансформира във боен полигон, а жителите биват заплашвани и репресирани. Това оповестиха на конференция общинските съветници от групата на " Възраждане " във Варна. Заместник-председателят на Общинския съвет в морския град Николай Костадинов уточни, че групата на " Възраждане " е внесла предложение за решение от Общински съвет - Варна, с което локалният парламент да не позволи построяването на координационен център на НАТО за Черно море във Варна.

" Такъв център не би трябвало да бъде построен в община Варна! Ние от " Възраждане " считаме, че България няма място в този боен спор и не желаеме нашият град да бъде евентуална цел.

Всички тези, които гласоподават за така наречен евроатлантически партии, в действителност гласоподават за войната, а тези които гласоподават за нас, гласоподават за мира. ", безапелационен бе Костадинов.

По мотив на зачестилите военни конвои, които минават през територията на община Варна, общинският консултант от " Възраждане " Георги Георгиев съобщи:

" За никого не е загадка, че Варна се трансформира във боен полигон. През ден виждаме военни колони, които кръстосват града и тормозят жителите и най-много туристите. В началото на летния туристически сезон, вместо да мислим нещо забавно за посетителите, Варна предлага на гостите си военни колони, боязън и репресии.

Инцидентите с военната колона обаче не стопират дотук. В конференцията взе участие и варненецът Васил Василев, който е станал очевидец на забавна обстановка.

Ето какво показа пред медиите във Варна Василев:

" Случаят е от предишния петък и обстановката се разиграва на кръговото кръстовище в региона на " Максуда ". Става въпрос за ескорт от най-малко 67 натовски камиони, ескортирани от военна полиция.

Кръговото беше затворено от военна полиция, като се изключи входа, от който камионите трябваше да преминат. По стичане на събитията се оказах първа кола и откакто видях, че скоро няма да съумея да мина, слязох от автомобила да изпуша една цигара.

Реакцията на патрула на военна полиция се прояви посредством изявление по мегафон с думите:

Всички да запазят позициите си, тъй като в противоположен случай ще бъдат принудени да открият огън.

След като това се чу по мегафона, останалите водачи се ядосаха и започнаха да излизат от колите си. Ние им зададохме въпроса на какво съображение някой ще открива огън против нас, само че отговор не получихме. ", сподели Василев.

За благополучие до случай не се е достигнало и блокираните коли след дълго очакване са съумели да преминат през задръстения сектор.

" Ставаме очевидци на от ден на ден и повече невиждани случки във Варна и се замисляме дали нашето здраве и сигурност не са застрашени, предвид на военния спор, който е в Украйна и това дали България няма да бъде намесена директно в него. ", добави Николай Костадинов.

Общинският консултант от " Възраждане " Юлиян Губатов също разяснява тематиката, акцентирайки, че НАТО е наказателен уред:

" В програмата на „ Възраждане “ е заложено иницииране на референдум за излизане от НАТО, тъй като НАТО се е трансформирал в американска военна организация, която вместо да основава непоклатимост, основава военни спорове по целия свят. НАТО е наказателен уред, в който страните членки са всичко друго, само че не и равнопоставени сътрудници.

Демокрацията, която раздава тази военна организация в разнообразни елементи на света, е нездравословна за мира. НАТО желае да трансформира Балканите и България в пушечно месо в един непознат боен спор, в който България място няма. Ние от „ Възраждане “ няма да допуснем основаване на команден център на територията на България.

На 09.06. избирайки „ Възраждане “, избираме мира. Избирайки всички останали, избираме войната ".  

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР