ГЕРБ разпространи своя декларация, в която иска отговори от БСП

...
ГЕРБ разпространи своя декларация, в която иска отговори от БСП
Коментари Харесай

ГЕРБ с въпроси към БСП: Къде са подробно разписани 22-та закона по Плана за възстановяване:

ГЕРБ популяризира своя декларация, в която желае отговори от Българска социалистическа партия в качеството й на евентуален мандатоносител в нов кабинет в границите на сегашния парламент.

Според ГЕРБ задачата на назначението на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, което е условието на Политическа партия за присъединяване в бъдеща коалиция, е да бъде удължен систематичния опит за очистване на партията. Според тях това предопределение е обяване на война на правораздавателната система.

От най-голямата опозиционна партия желаят и в детайли написани 22-та закона по Плана за възобновяване.

Ето го текста на цялата декларация:

ДЕКЛАРАЦИЯ
НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА ГЕРБ-СДС

Уважаеми сътрудници,

През тази седмица под управлението на Българската социалистическа партия се водят договаряния за осъществяване на мандат за сформиране на държавно управление. Независимо, че имаме фундаментални идейни несъгласия и разлики във вижданията ни за ценностната ориентировка и геополитическите партньорства на България, ние постоянно сме уважавали Българската социалистическа партия като систематичен фактор в българската политика.

В случай, че мандатът бъде осъществен, Българската социалистическа партия ще носи цялостна и независима отговорност за бъдещите дейности на държавното управление, в това число за законодателната му стратегия и за персоналните назначения. Това значи – отговорност за положението на страната и нейното развиване в бъдещите месеци.

На нас, като най-голяма опозиционна група в Народното събрание не ни е безразлично накъде ще бъде поведена страната от вероятно ново държавно управление под управлението на Българската социалистическа партия. Затова ще чакаме отговорите на два въпроса, които съгласно нас са от фундаментално значение, както за нас, като съпротива, по този начин и за обществото като цяло.

1. Кои са 22-та закона, които доста незабавно би трябвало да бъдат признати от Народното събрание, с цел да се задейства Плана за възобновяване и резистентност?
Ние сме чели Плана за възобновяване и резистентност, знаем какво написа в него и знаем какво държавното управление на Кирил Петков е обещавало на Европейската комисия, с цел да получи средства за осъществяване на заложените планове. Искаме, обаче, мандатоносителят – Българската социалистическа партия – да показа в писмен тип на Народното събрание и на българския народ следната информация – информация:

- кои са названията на 22-та закона, които би трябвало да бъдат признати от Народното събрание или да бъдат променени и допълнени;

- какво се чака да бъде гласувано като нови нормативни положения във всеки един от 22-та закона;

- на какъв стадий се намира работата върху всеки един от тези 22 закона и кой дава отговор за правенето на законопроектите;

- в каква поредност ще бъдат внасяни законопроектите в Народното събрание;

- по кое време се чака да завърши второто гласоподаване на всеки от плановете поотделно;

- каква е зависимостта сред гласуването на второ четене на всеки от 22-та законопроекта и средствата, които очаквате да бъдат получени от Европейската комисия? Молим в справката да бъде посочено ясно против всеки закон, в случай че не бъде признат каква тъкмо сума ще бъде изгубена?

Искаме, сътрудници от Българска социалистическа партия, да изготвите и визиите тази информация не толкоз за нас, колкото поради самите вас. Защото, когато я изготвите, ще видите, че под Плана за възобновяване и развиване държавното управление на Кирил Петков е заложило освен 22, а доста повече мини.

Ще видите, че държавното управление на Кирил Петков не просто е изготвило неприятен проект, само че самото то е направило този проект неосъществим.

Ще видите, че държавното управление на Кирил Петков не желае тези пари да влязат в българската стопанска система, тъй като в случай че желаеше, нямаше да ги обвързва с осъществяването на неизпълними условия, като да вземем за пример изискването българското Народно заседание да обещае, че ще приема закони на кг, които не просто не е чело, само че които дори още не са написани.

Това, сътрудници от Българска социалистическа партия, вие знаете, че е безчинство върху правовия ред и законодателния развой. Ако изготвите справката и ни я визиите, вие ще видите, че държавното управление на Кирил Петков е имало доста ясното желание средствата по Плана да не бъдат получени, с което българският народ да бъде жертван да търпи загуби. Да бъде жертван на беднотия.

Моля, направете информация кои закони би трябвало да приемем, какъв брой бързо би трябвало да ги приемем, какви пари ще загубим, в случай че не ги приемем и кажете дали цялата тази трагикомедия няма за скрита цел да бъде нанесен удар върху жизнеспособността на българската стопанска система.

Направете справката за 22-та закона и я покажете, тъй като сега вие носите отговорността и за Плана за възобновяване и резистентност. Кажете истината на българския народ и я кажете на себе си, с цел да сте наясно дали в действителност желаете да се нагърбите с тази отговорност?

Отговорност да обезвреждате с голи ръце мините, които Кирил Петков и компанията му сложиха под стопанската система на България? Включително с тези митични 22 закона, които в действителност са доста повече и които не могат да бъдат признати, в случай че в Народното събрание не бъде открита тирания.

Като казахме тирания – ето и вторият ни въпрос.

2. Бойко Рашков – началник на КПКОНПИ
Уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия. Вие доста добре знаете какъв е смисълът на това ултимативно искане от страна на вашия съдружен сътрудник Политическа партия. И то искане Бойко Рашков да бъде назначен за началник на КПКОНПИ незабавно, преди въобще да се води диалогът за бъдещото държавно управление.

Бойко Рашков упражни гнет върху гласоподавателите в предходните две изборни акции. Бойко Рашков извърши противозаконни арести на водачи на опозицията, оповестени от българския съд за противозаконни. Бойко Рашков се трансформира в знак на милиционерския произвол и антидемократичен гнет, който Кирил, Асен и компания се пробват да открият в България, и то в 21-ви век.

Вие доста добре знаете какво значи настояването на Кирил и Асен да им назначите Бойко Рашков за тяхна лична бухалка и за техен личен популярен инквизитор. Искаме да знаете, че в случай че се поддадете на този политически рекет и в случай че, с цел да запазите за няколко месеца позициите си в няколко министерства се съгласите с това предопределение, вие ни обявявате директна война.

Единствената цел на назначението на Бойко Рашков е да бъде удължен систематичния опит за очистване на политическа партия ГЕРБ. Няма друго пояснение. Ако извършите това вие ще обявите война освен на най-голямата опозиционна партия, само че по едно и също време с това вие ще обявите война на правораздавателната система, на гражданското общество и на гражданския мир в България.

Вие разбирате на какъв жесток рекет и изнудване сте подложени от Политическа партия. Но ние не разбираме против какво бихте се поддали? Какво ви дават обещание? Каквото и да ви дават обещание, ще ви излъгват.

Нали знаете, че ще ви излъгват? Те сега ви извиват ръцете да назначите Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, след което най-вероятно ще ви оставят с пръст в устата и отново няма да има държавно управление.

Защото тяхната цел не е да вземат участие в държавно управление и да дават отговор за мините, които са заложили. Тяхната цел е да овладеят някои силови структури, да открият гнет върху гласоподавателите и да завоюват още веднъж служебна победа на изборите. Ако това се случи терорът ще бъде всеобщ, в това число и против вас. Защото вие също им пречите, нали знаете? Те не желаят да споделят властта, те я желаят цялата за себе си.

Не можем да допуснем, че управлението на тази уважавана остаряла партия Българска социалистическа партия ще бъде толкоз късогледо и толкоз заслепено от завист и жадност за реванш, че да извършва стремежи, които ще доведат до очистване на политическата система в България.

Уведомяваме ви, че ГЕРБ ще издържи.

Уведомяваме ви, че ще използваме всички законни средства с цел да се противопоставим на терора и да спрем правният и институционален безпредел, в който ще бъде хвърлена страната.

Не знаем дали вие ще издържите тази подигравка с вас.

Дали вашите гласоподаватели могат да понесат униженията, на които ви подлага една шепа авантюристи?

Пред вас в този момент има два пътя. Или да откажете да се подчинявате на рекета и изнудването на Политическа партия, да отидем на избори и да стартираме възобновяване на естествения политически разговор.

Или да им се подчините и да поемете отговорността за това, което ще се случва оттук насетне с България.

Изберете сред двата ваши лозунга: „ С кръв сме я взели и с кръв ще я дадем!” или „ Сполука за България!” Изборът е ваш.

Бог да пази България!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР