ГЕРБ-Разград сезира главния прокурор, министъра на вътрешните работи, председателя на

...
ГЕРБ-Разград сезира главния прокурор, министъра на вътрешните работи, председателя на
Коментари Харесай

ГЕРБ-Разград сезира прокуратурата, МВР и ЦИК за купуване на гласове за Демократична България |

ГЕРБ-Разград сезира основния прокурор, министъра на вътрешните работи, ръководителя на ЦИК, както и регионалните звена на трите институции за търговия с изборни гласове в интерес на „ Демократична България “ в село Ясеновец, област Разград, оповестиха от партията. 

В сигнала се показва, че някогашният кмет на селото Гюлджан Ахмедов, дружно със сина си Генджай, раздават на хората чанти с хранителни артикули против глас за „ Демократична България “ (ДБ). Генджай Гюлджан обикаля селото и събира персоналните карти на съселяните си с разнообразни обещания против глас за „ Демократична България “ (ДБ). В двора на главното учебно заведение, където е и една от и изборните секции, е била построена голяма шатра за предизборна пропаганда.

По думите на създателя на сигнала Серафим Стоилов от село Ясеновец „ през вечер Никола Николов и Милен Минчев в хранителния магазин на Недрет Чобан в селото заплащат сметките на посетителите против глас за Демократична България. В село Каменар, община Лозница в хранителния магазин при започване на селото, шефът Николов събира персоналните карти и изнудва съселяните си да гласоподават за Демократична България (при отвод „ незабавно да заплатят верисиите си в магазина “). “ Стоилов показва също, че чиновниците във компаниите на посочените лица гласоподават напълно за „ Демократична България “ под напън да изгубят работните си места.

„ Ето за какво, Ви апелирам да бъде осъществена инспекция по-гореописаното и в случай че се открият данни за осъществени закононарушения да бъде потърсена съответната наказателна отговорност от отговорните лица. В случай, че не се разкрие обективната истина ще бъда заставен да сезирам и европейските институции “, декларира в жалбата си Серафим Столилов от ГЕРБ-Разград. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР