ГЕРБ пусна Б-отбора си в лицето на Георг Георгиев, Маноил

...
ГЕРБ пусна Б-отбора си в лицето на Георг Георгиев, Маноил
Коментари Харесай

ГЕРБ продължава да атакува новия шеф на ДФЗ

ГЕРБ пусна Б-отбора си в лицето на Георг Георгиев, Маноил Манев и Тома Биков да продължи с офанзивите против сегашния шеф на Държавен фонд " Земеделие " Борис Михайлов, откакто вчерашният им опит, с участието  и на Томислав Дончев, се провали. 

Лидерът на младежката групировка Георг Георгиев се върна тридесетина години обратно, с цел да " открие ", че Михайлов е имал обща компания с източената и банкрутирала през 90-те години банка " Славяни ", в чието управително тяло влизали 18 лица от някогашната Държавна сигурност.

,,Г-н Михайлов е бил също по този начин съучредител и на Българо-американската комерсиална камара, в която не е имало нищо американско и която е просъществувала към една година. През това малко време въпросната камара е била ръководена от господин Барух Чакъров, който е бил изпълнителен шеф на банкрутиралата самолетна компания " Балкан " и дясната ръка на Гад Зееви``, напомни Георгиев.

" Не твърдим, че той ги е банкрутирал, само че напълно обоснован е въпросът дали би трябвало да се тревожим за българското земеделие? И единствено още един забавен факт – сдружението " Тамплиери ", в което също е взел участие господин Михайлов, е закрито от съда. Както сами виждате, доста от компаниите и сдруженията, в които под някаква форма е взел участие Борис Михайлов, са или закрити, или банкрутирали ", продължи Георгиев.

,,Няма неразрешени въпроси за хората, които се намират на обществени длъжности. Това не е опит за скандал. Просто тези въпроси се нуждаят от отговори``, уточни от своя страна Тома Биков, презастраховайки се против възможни правосъдни каузи за клюка и уронване престижа и положителното име на индивида.

Вчера от ГЕРБ показаха запасите си по отношение на новия шеф на ДФЗ, откакто изнесоха данни, съгласно които Борис Михайлов е бил задържан, разследван и съден за данъчни измами.

В отговор представителят на служебното държавно управление Антон Кутев показа пред медиите документ от Софийския градски съд, съгласно който наказателното произвеждане против Борис Михайлов е прекъснато. Нещо повече - дори през 2015 година Прокуратурата е наказана от Михайлов да му заплати 45 000 лева за нанесени вреди. Кутев определи обвиненията на ГЕРБ като  " политическа форма на зловредие ". 

Самият шеф на Държавен фонд " Земеделие " Борис Михайлов отговори на обвиняванията, като заявие на брифинг: " ГЕРБ ми нанасят репутационна вреда и ще диря правата си в съда ".

,,През 2004 година се пробвах да понижа корупцията в данъчната система, с помощта на което бях арестуван``, добави той.

" След като през днешния ден за следващ път се пробвам да понижа корупционните схеми във Фонд " Земеделие ", още веднъж ГЕРБ ме нападат и ми нанасят репутационна вреда. При всички положения всички каузи, които завоювах дотук, са ясно доказателство за моята непорочност ", акцентира Борис Михайлов.

Той уточни, че с интерес ще следи по какъв начин някои " господа " от ГЕРБ ще се пазят в съда в бъдеще. ,,Оттук-нататък ще си диря правата в съда``, закани се Михайлов.

В късния след обед Тома Биков и Томислав Дончев дадоха втори брифинг за деня по тематиката, на който леко отстъпиха обратно по това обвиняване.

" Никой от нас не е казвал, че този човек би трябвало да влезе в пандиза, че би трябвало да бъде линчуван, само че ние сме длъжни да проверим всяка информация, която стига до нас, и то в духа на бистрота, професионализъм и честност, какъвто е девизът на служебното държавно управление. Затова на нас ни е малко необяснима бурната реакция на господин Кутев и на министъра на земеделието. Най-нормалното нещо в една демократична страна е опозицията и медиите да се интересуват от от биографията на хора, които заемат високи обществени позиции, каквато е позицията шеф на Фонд " Земеделие ". Ако някой от служебното държавно управление мисли, че с такива бурни реакции ще ни подплаши и че ние ще спрем да търсим информация за проблематични хора, доста се лъже. Това единствено ще ни окуражи да бъдем още по-активни и да предизвестяваме обществото за избрани проблеми ", съобщи Биков.

" Когато някой носи отговорност за разпределението на 3 милиарда лв. годишно, неразрешени въпроси няма ", допълни зам.-председателят на ГЕРБ  Томислав Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР