ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна. Това заяви

...
ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов се срещна с депутати от Украйна, заяви твърда подкрепа за старната

ГЕРБ продължава твърдо и поредно да поддържа Украйна. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и защита и притежател на най-висшия украински медал „ Герой на Украйна “.

В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.

" Подчертах пред сътрудниците, че с помощта на ГЕРБ бяха признати решенията за даване на военна помощ на Украйна и за оповестяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още при започване на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ проведоха детски лагер за 50 деца от района на Харков.

По думите на Борисов представителите на украинската Рада са благодарили за всичко, което от ГЕРБ са създали през последната година за Украйна.

" Подчертаха, че за тях ГЕРБ е мощен покровител и другар и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият водач в страната ", разяснява още той.

В рамките на срещата обсъдихме и опциите за задълбочаване на съдействието както сред България и Украйна, по този начин и сред партията на Зеленски - " Слуга на народа " - и Политическа партия ГЕРБ, уточни още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР