ГЕРБ приветства решението служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков да

...
ГЕРБ приветства решението служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков да
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепя Гвоздейков за отговорник по изборите, защото е учредител на ПП

ГЕРБ " приветства " решението служебният министър на превоза Георги Гвоздейков да управлява " щаба за изборите " за вота на 9 юни, сподели водачът на партията Бойко Борисов.

Ден по-рано Министерският съвет разпореди точно на някогашния кадър на Политическа партия в служебното държавно управление " координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите ". Той ще дава отговор за съгласуването на дейностите с Централната изборна комисия за изборните бумаги и машините за гласоподаване.

На въпрос за какво министърът на превоза би трябвало да е отпред на държавния щаб, а не както на предходни избори - министърът на вътрешните работи - Борисов отговори:

" Защото е основател на " Продължаваме промяната ", беше знак, беше знаме ".

Министърът на превоза беше измежду четиримата членове на кабинета " Денков ", които останаха и в служебния кабинет. След решението да остане на поста си от " Продължаваме промяната " оповестиха, че той ще бъде изключен от партията.

Борисов отхвърли да разяснява с кои обединения биха преговаряли от ГЕРБ след изборите, само че употребява опцията да насочи нова порция рецензии към ПП-ДБ.

" Когато имаше непоклатимост, когато имаше остатъци в бюджета, България имаше потребност от смяна. Всички българи ще си платим за тези 3 години с големите заеми и задължения, " сподели той.

От встъпването в служба на служебния кабинет той не пропуща да означи, че " мазнинката ", както назовава бюджета и свободните пари в него, се е стопила, макар че съгласно икономисти по време на последното държавно управление на ГЕРБ е бил два пъти по-нисък, в сравнение с е в този момент. Крититите на ГЕРБ по какъв начин се харчи бюджетът идват на фона на парламентарни решения, препоръчани и гласувани от ГЕРБ, за спомагателни разноски от близо 2 милиарда лева до края на годината, които не са планувани в признатата финансова рамка за 2024-та.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР