ГЕРБ отвори вратичка за евентуален следизборен евроатлантически съюз с партии,

...
ГЕРБ отвори вратичка за евентуален следизборен евроатлантически съюз с партии,
Коментари Харесай

Борисов е готов за евроатлантическа коалиция, но не иска да му пробутват корупцията като тема

ГЕРБ отвори малка врата за възможен следизборен " евроатлантически " съюз с партии, които поддържат настояванията им за " диверсификация за нуклеарното гориво, диверсификация от " Газпром ", диверсификация при горивата, покупката на F-16 да се довърши и непризнаване на референдумите " в четирите окупирани от Русия украински области.

Бойко Борисов се скара на " тези, които се пробват да пробутват корупцията като тематика ", сериозна за ГЕРБ, и нахвърля обвинявания против досегашните ръководещи съдружни сътрудници.

" Българска социалистическа партия от алените мобифони до какво ли не, да не стигам до крайности... " Да, България " или ДСБ... ми разбойническата приватизация, мистър 10%, кръга Агнешки главички и какви ли не други - те ли са тъкмо за образец? Или ПП-тата с Джемкорп, горивата, газа и какво ли не още ", бяха думите на Борисов по време на брифинг без публицисти в централата на ГЕРБ.

До него на трибуната стоеше Кирил Ананиев - работил в Министерството на финансите във всички държавни управления от кабинета " Костов ", " Сакскобургготски " и " Станишев " до последното държавно управление на ГЕРБ през 2021 година От лявата страна на Борисов стоеше и Деница Сачева, която преди да стане вицепремиер в третия му кабинет, беше кандидат-депутат от ДСБ.

От устата на някогашния министър председател не прозвуча нито едно обвиняване в корупция към Движение за права и свободи или самопризнание за неточности при разпределянето на публични поръчки от личната му партия - вместо това Борисов разкритикува остарелия кабинет на Политическа партия в " обтягане на чадъри по границата ", допускане на " бедствено състояние в Ямбол, Хасково и Бургас " поради притока на мигранти и " злополучие във финансите " поради политиката на Асен Василев.

Борисов разгласи, че " нулевата приемливост с корупцията е полезност " на ГЕРБ, само че определящият фактор за бъдещото ръководство ще е това кой ще поддържа енергийната диверсификация, довършването на втората договорка за пазаруване на изтребители и непризнаване на псевдореферендумите на съветските окупатори в Украйна.

" В Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон се организираха референдуми, които в никакъв случай - в случай че ГЕРБ взе участие в ръководството - няма да се съгласим да бъдат приети. Те са невалидни, противозаконни и това е фарс ", сподели той, като разпореди на сътрудниците си " да бъдат по-категорични даже от него ", когато отстояват тази позиция пред медиите.

Борисов съобщи още, че ГЕРБ поддържа приемането в България на всички руснаци, " които не желаят да убиват и да бъдат убивани в тази безсмислена война ".

Томислав Дончев също разгласи, че " войната тревожи всички " и разгласи, че бизнесът и синдикатите " чакат мъдрост от политическите сили ", както и образуване на " титулярно, умело, съответно държавно управление с съответна парламентарна поддръжка, с цел да може да води страната в тези спешни времена ".

" Мисля, че с изключение на устрема кой ще бъде първи, втори и трети, главен аршин за отговорността на политическите сили е способността да се сформира държавно управление ", сподели Дончев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР