ГЕРБ оттегля кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС.

...
ГЕРБ оттегля кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС.
Коментари Харесай

ГЕРБ оттеглят кандидатурата на Желязков, съгласни са и на друг подход за избор на председател на НС

ГЕРБ отдръпва кандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание. Това разгласи Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание в четвъртък.

„ Искам да показва позицията на нашата парламентарна група по две тематики. Първата е обвързвана с към момента протичащите диалози сред представители на всички парламентарни групи за търсене на консенсус за избора на ръководител на 48-ото Народно събрание. Както заявих и преди да вляза на Председателски съвет, показах на сътрудниците нашето решение да оттеглим от последваща конкуренция и номиниране на господин Росен Желязков, който номинирахме във вчерашния и днешния ден. Това е знак, че сме подготвени на компромис и търсим единодушие ", сподели тя.

„ Все още на Председателски съвет не е взето решение по какви критерии да бъде определен ръководителят на Народно събрание, откакто „ събиране на болшинство " сега не важи и никой не преодолява условията на Конституцията. Няма единодушие по тематиката най-голямата партия да излъчи ръководител, а втората по величина отдръпна своята номинация. Ние сме съгласни на диалози за това третата да номинира ръководител, или различен метод - най-възрастният, най-опитният, и други, стига да има метод Народно събрание да проработи ", посочи Атанасова.

Тя разяснява и поканата на Политическа партия за обществени съвещания с партиите.

„ Не считаме, че ГЕРБ би трябвало да върви където и да е, в която и да е зала, тъй като в огромната зала на Народно събрание, в намерено съвещание, всеки може да отстои обществената си политическа позиция. Не считаме, че следва да се води диалог някъде отвън залата на Народното събрание, където звучат химните на България и Европейски Съюз и където всички ние положихме несретен ва. Несериозно е една ПГ да предлага каквито и да е диалози ", добави Атанасова.

„ Изборите свършиха. Нека не се държим все едно, че сме в акция. Тук сме не да се състезаваме, а да свършим работа ", добави Томислав Дончев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР