ГЕРБ отново поиска оставката на вътрешния министър. Поводът този път

...
ГЕРБ отново поиска оставката на вътрешния министър. Поводът този път
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър заради кмета на Стамболийски

ГЕРБ още веднъж изиска оставката на вътрешния министър . Поводът този път е задържането на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.

" С навлизане на специфични елементи с качулки и голям брой полицейски бусове е задържан кмет, излъчен от ГЕРБ и регионален координатор на ГЕРБ в Пловдив област. Това е продължение на полицейските репресии, почнали от времето на Бойко Рашков , и продължаващи в този момент ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на ексклузивен брифинг в Народното събрание.

" Кое наложи още веднъж да се нахлува по подобен метод във фабриката на фамилията на Мараджиев , в случай че има данни за осъществени от него закононарушения, за какво не е поканен или свикан по реда на Наказателно-процесуален кодекс? Това е поредна проява на полицейщина и опит да се отвлече вниманието на обществото от несправянето от страна на Министерство на вътрешните работи по всички проблеми ", безапелационна беше Атанасова.

Тя съобщи, че ГЕРБ ще инициира чуване на вътрешния министър по проблема.

“Целта е несправянето с всекидневни произшествия, с мигрантските потоци, с несправедливостта в страната да бъде замаскирано с такива акции . Цели се всички кметове да знаят, че ги чака същото, в случай че не са на страна на ръководещите сега. Искаме оставката на Демерджиев ”, разяснява и Георг Георгиев от ГЕРБ.

" Иван Демерджиев още през днешния ден да подаде своята оставка и да освободи Министерство на вътрешните работи от своята непросветеност ", съобщи и Тома Биков от ГЕРБ.

От рано тази заран се организира профилирана интервенция по следствие на данни за финансови злоупотреби в община Стамболийски . Има обиски в общината и още няколко адреса. Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е отведен за предоставяне на пояснения от специфичните елементи .

В момента екипи на Икономическа полиция и прокуратурата са в фамилната фабриката на семейство Мараджиеви в град Стамболийски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР