ГЕРБ оставиха битовите потребители да се справят сами с високите

...
ГЕРБ оставиха битовите потребители да се справят сами с високите
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" провалиха компенсациите за потребителите на газ

" ГЕРБ оставиха битовите консуматори да се оправят сами с високите цени на газа ", разгласи на брифинг в Народното заседание Радослав Рибарски от " Продължаваме промяната ". 

Изненадващо планът на " Политическа партия ", който предвиждаше да се обезпечат обезщетения за газифицираните семейства поради високите цени на " Булгаргаз ", бе изхвърлен от работната стратегия на Народното събрание. Основен принос за това има ГЕРБ, които желаеха точката да не се преглежда. Предложението бе на Делян Добрев, а Движение за права и свободи и " Възраждане " драговолно го поддържаха. Така помощ за хората, които употребяват природен газ, няма да има. Добрев изясни, че е срещу плана на " Политическа партия ", тъй като не бил явен механизмът за финансиране и нямяло пари.  

Това е псевдоаргумент, сподели Радослав Рибарски и изясни за какво. От Политическа партия са пресметнали, че тяхното предложение за подкрепяне коства под 200  млн. лв.. Фонд " Сигурност на електроенергийната система " разполага с огромен запас. Във фонда се събират повече пари от нормално, тъй като там към този момент влизат и свръхпечалбите на енергийните сдружения. Целта на набираните там средства е точно компенсиране на уязвимите, консуматори, засеганати от високите енергийни цени ", изясни депутатът от " Политическа партия ".  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР