ГЕРБ обявиха, че започват да събират парламентарна подкрепа за промени

...
ГЕРБ обявиха, че започват да събират парламентарна подкрепа за промени
Коментари Харесай

ГЕРБ очакват златния пръст на Нинова

ГЕРБ оповестиха, че стартират да събират парламентарна поддръжка за промени в конституцията и отпадането на отминалостта за закононарушения при приватизацията. В ръководещата партия са разисквани пет правни благоприятни условия, в това число промени в Наказателния кодекс, само че са се спрели точно на ремонти в главния закон. Шефът на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов разяснява, че закононарушенията при приватизационните покупко-продажби имат особено значение за демократичното развиване, а и че предлаганите промени ще дадат изясненост за разпределението на голямо държавно и общинско имущество. Според Кирилов приватизацията е директно обвързвана с корупцията. Той добави, че "начинът, с който ГЕРБ предлага промени в конституцията, ще реализира най-стабилния резултат, макар че се изисква максимален парламентарен кворум ".

Управляващите оповестиха, че внесат въпросните промени незабавно, откакто проведат съвещания с останалите парламентарни групи, с която ще се търси необятна поддръжка. Кога ще се случи това не е ясно, защото, както се изрази Кирилов, "нямаме неотлагаеми периоди ".

Впрочем ръководителят на правната комисия разясни, че за внасянето на измененията са нужни подписите на една четвърт от депутатите. Но за приемането им са нужни 180 гласа, което значи, че и някои всред представителите на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи или "Воля " ще би трябвало да обезпечат поддръжка. Ако гласуването се провали, ГЕРБ ще може още веднъж да внесе текстовете си, като в този случай ще им нужна поддръжката на 160 народни представители. Повторното разглеждане на поправките може да се случи два месеца по-късно.

Депутатката от ръководещата партия Десислава Атанасова съобщи, че е "парадоксално " на ГЕРБ да е нужна точно от един от участниците в приватизацията - председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Очаквайте детайлности

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР