ГЕРБ обявиха, че може дори да гласуват със за Кирил

...
ГЕРБ обявиха, че може дори да гласуват със за Кирил
Коментари Харесай

ГЕРБ обявиха, че може да гласуват дори със "за" за кабинета

ГЕРБ оповестиха, че може даже да гласоподават със " за " Кирил Петков и неговото държавно управление. Това стана ясно от думи на депутатът от партията Радомир Чолаков в изявление за  

Народният представител първо уточни, че от ГЕРБ, както всички, искали да има държавно управление, тъй като е време за това. Веднага по-късно разяснява и какво биха създали, в случай че Кирил Петков бъде препоръчан за министър председател. „ Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „ въздържал се ”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем градивна съпротива и не желаеме да сме мрачни критикари ”, съобщи Чолаков.

„ Ние се въздържахме в поддръжката на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, тъй като беше кардинална позиция на групата. Който и да беше препоръчан, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на болшинството и не е наша работа да споделяме кой да бъде ръководител ”, изясни още той. 

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали. „ Струва ми се, че всички политически сили в Народното събрание би трябвало да му оказват помощ, с цел да възвръщаме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година отрицателни връзки по отношение на Народното събрание. Те се дължат на обкръжението на президента и на водачите на неговата политическа групировка ”, добави Чолаков.

Той разяснява и защо ГЕРБ зае второто място на последните парламентарни избори, без значение от личните им изказвания, че са първа политическа мощ. „ Причините са доста. Със сигурност би трябвало да е имало отмалялост от 12 години ръководство. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше препоръчано ново. Единият път той избра неверно, само че ново. Вторият път отново избра ново, надяваме се този път да е по-добре, въпреки, че съм песимистичен ”, сподели депутатът.

Чолаков изясни, че би желал новата власт да има „ дълъг живот ”, с цел да може да осъществя желанията си. „ Те в действителност имат положителни планове и забавни визии ”, добави той. 

На въпрос дали от ГЕРБ биха подкрепили „ Продължаваме Промяната ” за конституционни промени за събаряне на основния прокурор Чолаков изясни: „ Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири поради правосъдната система. И четири пъти беше направена неточност. Аз кардинално съм срещу тези внезапни промени в Конституцията ”.

Изявленията на виновни фактори, че ще поддържат държавното управление са следващ опит на ГЕРБ и Движение за права и свободи да се закачат по някакъв метод за новото ръководство. Само преди ден групата на Движение за права и свободи от всички 28 депутати гласоподаваха със " за " ръководител на Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР