ГЕРБ обяви, че е за незабавна оставка на началника на

...
ГЕРБ обяви, че е за незабавна оставка на началника на
Коментари Харесай

ГЕРБ изведнъж поиска оставката на шефа на НСО

ГЕРБ разгласи, че е за незабавна оставка на началника на НСО и уволняване на охранителите от „ Росенец “.  „ Няма потребност от инспекция, защото всичко е снимано и не виждам смисъла въобще да се ревизира тази обстановка. Надявам се господин Христо Иванов да попита президента, при идващ вероятен случай, защото през вчерашния ден пропусна, защо тези неща не са направени “, каза пред публицистите в Народно събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

След като към този момент два дни пробват да внушат, че президентът е виновен за случая в Росенец, тъй като той управлява службата и чиновниците в НСО, то ръководещите внезапно взеха решение, че ще желаят и оставката на началника на структурата. Това стана единствено час откакто водачът на ГЕРБ и министър председател попита за какво не са уволнени още хората на НСО от спора край морските сараи на почетния водач на Движение за права и свободи.

И до момента в който описват по какъв начин отговорността е напълно на президента и началника на НСО, то същите тези ръководещи внесоха план за промени в закона за НСО, които в действителност занапред ще дават тези права.

ГЕРБ и Обединените патриоти внесоха промени в закона за Националната работа за защита, с които решенията ще се взимат от началника на службата, одобрен от президента. За да вземе решение, шефът на НСО ще изисква информация от службите за сигурност в страната.

Мотивите за внасяне на измененията били, че това е работа към президента и по този начин няма да има размиване в отговорността.  " Решенията ще се взимат с единоначалие, решенията ще се взимат с акт на началника на службата, одобрено от президента, службата е към президента като началникът на службата, с цел да извършва тези си пълномощия, ще изисква информация в ДАНС, Министерство на вътрешните работи, ДАР, Военна информация, то и до момента беше по този начин. Като срокът за даване на информацията, редът за даване, ще се уреждат с правилника за използване на Закона за националната работа за защита ", изясни ръководителят на Комисията за надзор на службите за сигурност Димитър Лазаров.

На процедура по този метод ръководещите признават, че сега въобще не е вярна тезата, че единствено президент и шеф на службата са виновни и вземат решение кой и по какъв начин да бъде защитаван. Това се прави от комисия, в която с изключение на шефа на НСО вземат участие и ръководителя на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи. На процедура ръководителят на охранителната работа е от една страна малцинство, а от друга като му се каже, че има някакъв сигнал, то той не може да откаже да разпореди съответната защита. Отделно е и събитието, че точно същите тези ръководещи одобриха закона за НСО и нормата, че може да се пазят и " други лица, свързани с националната сигурност, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката ". Именно на това съображение се пази да вземем за пример Ахмед Доган.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР