ГЕРБ няма нищо общо с решението на ЦИК резултатите от

...
ГЕРБ няма нищо общо с решението на ЦИК резултатите от
Коментари Харесай

ГЕРБ се разграничи от хората си в ЦИК и общото вписване на гласовете

ГЕРБ няма нищо общо с решението на ЦИК резултатите от машинния и от хартиения избор да не се записват поотделно в протоколите на секционните комисии. Това обявиха Радомир Чолаков и Росен Желязков на брифинг от партията, предаван във фейсбук.

„ Уважаваме всяко решение на самостоятелен орган, включително на ЦИК, само че това не значи, че се съгласяваме с него “, сподели Желязков и добави, че решението на ЦИК не намира социална поддръжка.

„ Не одобряваме всички упреци, че ГЕРБ-СДС имат някакво отношение при вземането на решението и ще настояваме, в границите на компетенциите, които има ЦИК, да преразгледа това свое решение “, уточни Желязков.

„ Това, за което категорично настояваме, е ЦИК да предприеме всички ограничения за почтени, транспарантни и демократични избори. Във всички секции ще има видеонаблюдение и покровители. Насърчаваме хора да вземат участие в наблюдаването на броенето на бюлетините “, сподели Чолаков.

По неговите думи някои политически сили стартират да основават напрежение, с цел да могат вероятно след това да оспорват резултатите от изборите.

„ ЦИК би трябвало да вземе всички ограничения това да бъде предотвратено, а българските жители всеобщо да вземат участие, с цел да сме всички сигурни в честността на изборния резултат “, прикани Чолаков.

По време на съвещанието на ЦИК в понеделник с гласовете на представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и двама от Има Такъв Народ беше признато решение в протокола на изборните комисии да се вписват единствено сумарно гласовете от двата типа бюлетини, а не поотделно за машинния и хартиения избор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР