ГЕРБ няма инициира и да подкрепи процедура по импийчмънт на

...
ГЕРБ няма инициира и да подкрепи процедура по импийчмънт на
Коментари Харесай

ГЕРБ даде заден за импийчмънт на президента Радев

ГЕРБ няма инициира и да поддържа процедура по импийчмънт на президента Румен Радев. Решението е взето в петък на съвещание на Изпълнителната комисия на ръководещата партия. "Ние като партия и парламентарна група взехме решение да не предизвикваме и поддържаме процедура по член 103, известна като процедура по импийчмънт ", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

"Аргументите за това могат да са юридически и политически. Не желаем напрежение или война сред институциите. Не желаем да влагаме в политическо опълчване и да способстваме за разделянето на обществото ", означи Дончев.

В изказването си от четвъртък президентът Радев уточни, че неговият импийчмънт няма да изпълни язовирите, нито хладилниците на хората. "Няма да им вдигне пенсиите. Най-много да изпълни площадите и да докара до финален провал на ръководството ", означи президентът.

Процедура по импийчмънт може да стартира по искане на минимум на една четвърт от народните представители. Но тя би трябвало да бъде утвърдена от две трети от депутатите в Народното събрание.

Конституционният съд преглежда обвиняването против президента в едномесечен период. Държавният глава не носи отговорност за дейностите, осъществени при осъществяване на своите функционалности, като се изключи държавна измяна и нарушаване на Конституцията.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР