ГЕРБ няма да има свой кандидат за кмет на Благоевград

...
ГЕРБ няма да има свой кандидат за кмет на Благоевград
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да има свой кандидат за кмет на Благоевград, подкрепя независим

ГЕРБ няма да има собствен претендент за кмет на Благоевград на идния непълен избор, а ще поддържа самостоятелната кандидатура на досегашния ръководител на Общинския съвет Андон Тодоров, който напуща локалния парламент. Четирима някогашни министри пристигнаха в регионалния център, с цел да стимулират решението на Изпълнителната комисия, а локални деятели на ГЕРБ обявиха, че това е станало без разискване в структурите в града. 

Томислав Дончев, Костадин Ангелов, Деница Сачева и Младен Маринов дойдоха в Благоевград, с цел да разгласят решението на Изпълнителната комисия да поддържа самостоятелния претендент за кмет Андон Тодоров.

Защо не беше номиниран човек от партията Томислав Дончев изясни по този начин:

„ Най-важно за нас е Благоевград да има положително ръководство, първокласен, съответен водач, градоначалник, без да си приписваме прическата заслуга “.

Процедурата по правилник е нарушена и в локалните структури на ГЕРБ тази кандидатура не е обсъждана, съобщи Йордан Андонов, някогашен народен представител и общински ръководител на партията. Той предизвести:

„ Това решение донесе ужас в редиците на обикновенените последователи на ГЕРБ! Къде ще отиде тази сила на редовия член? Моите почетения, към всички посетители, само че в края на краищата ще гласоподават тези, на които би трябвало да им търсим мнението “.

На срещата претендентът за кмет на Благоевград Андон Тодоров, който с изключение на от ГЕРБ получава поддръжка и от Вътрешна македонска революционна организация, разгласи ненадейно:

„ Като доказателство на думите ми, че това не е следващата политическа игра на задкулисие, декларирам тук, пред всички вас, през днешния ден напущам поста ръководител на общинския съвет, както и на общински консултант “.

 Кети Тренчева, БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР