ГЕРБ нарече преговорите за кабинет хаотични движения, които поставят цялата

...
ГЕРБ нарече преговорите за кабинет хаотични движения, които поставят цялата
Коментари Харесай

Атанасова: Никой не мисли за кабинет, Нинова да каже за премиер в понеделник

ГЕРБ назова договарянията за кабинет " безредни придвижвания ", които слагат цялата политическа система в риск. Това стана ясно от думите на депутата Радомир Чолаков на брифинг в центалата на партията. За да се възвърне конституционният ред, той прикани президента Румен Радев да предложения Корнелия Нинова до 26 юли в 17 часа да показа името на претендент за министър-председател, в случай че не е подготвена - да стартира дейности за преустановяване на активността на Народното събрание и подготовка за предварителни избори.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разяснява изтеклия по-рано запис от съвещанието на ПГ на Демократична България, които не си изключиха микрофоните. И разгласи, че към този момент ще назовава Демократична България " демократите от Социалистическа България ". Според нея от срещата стават ясни няколко неща - че има парламентарно крило на Политическа партия и Лена Борисилавова. " Ако някой си направи бухалка от КПКОНПИ, то различен желае да взе участие в работата й и да я управлява по време на избори - това е откъс от Христо Иванов, обясняващ отношението на Тошко Йорданов към закона за КПКОНПИ. Уж Иванов бил изтъкнат демократ и единствен герой за правосъдна промяна. Те дружно ще си вършат бухалка, с която ще вървят на избори ", възмути се Атанасова.

Според нея концепцията на съдружните сътрудници сами да дефинират датата на изборите, а не президентът с декрет, е най-голямото нарушаване на Конституцията.

Никой не мисли за държавно управление, тъй като знаят каква ужасна серпантина от рецесии преследва България, счита тя. И разкри, че Христо Иванов е оповестил, че Има Такъв Народ към този момент били със статут на " търпими членове на обединението ", само че Политическа партия имали проблем " кои са министрите на Слави и неговите пари ". Става въпрос единствено за пари и ползи - кой ще овладее избрани браншове, считат от ГЕРБ.

Атанасова се присмя и на думите на Иванов, че Тошко Иванов и Ива Митева се държали безочливо и надменно. Вие до през вчерашния ден бяхте дружно и чегъртахте ГЕРБ, продължи тя. И разкри последните фрази от срещата - имало самопризнание, че Демократична България вземат участие в диалозите с " осведомителна цел " и ще поддържат " всичко словесни еквилибристики, тъй като този мандат бил механически " и нямало да бъде формиран кабинет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР