ГЕРБ иска оставката на Централната избирателна комисия. Това съобщиха на

...
ГЕРБ иска оставката на Централната избирателна комисия. Това съобщиха на
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на ЦИК, Борисов извикан на разпит с призовка от Рашков

ГЕРБ желае оставката на Централната изборна комисия. Това оповестиха на конференция в централата на партията.

" ЦИК влезе в черна дупка. В прословутата 441 секция ние не знаем по какъв начин е завършил изборният ден. Има и такива секции, които не са получили контролни разписки. Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, имаше събрани подписи, само че във Англия имаше секции, които не бяха разкрити - - да вземем за пример Нортхемптън, само че заради некомпетентността на Цветозар Томов и проф. Гаврилов от Има Такъв Народ. За първи път хората, членове на СИК в чужбина нямат връзка с ЦИК. И трите телефона, които са били открити от комисията за обслужване на СИК зад граница не били вдигани цяла вечер. Ако това не е мотив да желаяме оставката на ЦИК не знам какво би могло да бъде ", съобщи Георг Георгиев.

По думите му, най-голямата изборна машинация е било това, което се е случило в чужбина.

От своя страна Тома Биков довърши: " И на фона на този безпорядък, Цветозар Томов цяла вечер не си подвига телефона, Спинка ли, на вилата ли е? Хората нямат достъп до членове на ЦИК. И трите телефона, които са били открити зад граница, не са били вдигани. Ако това не е мотив да желаяме оставката както на тези господа, както и на цялата ЦИК, не знам кое би могло да бъде. "

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който влезе по-късно на конференцията, заяви, че е получил призовка да се яви в четвъртък на разпит за снемане на сведения.

" Понеже те чух да питаш къде е Бойко Рашков, той написа призовки. Той ме приканва да се явя в четвъртък на разпит , като лидерски победител в София, победил всички в моя изборен регион. Да се явя при контрольор еди кой си за осъществяване на следните дейности - снемане на сведения и написа още да нося персонална карта ", обърна се Борисов към Тома Биков.

Той посочи, че призовката я е получил през днешния ден в централата на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ сподели, че би трябвало да се яви в Главна дирекция на полицията, само че не знае по какъв въпрос.

" Най-вероятно ще ме питат за какво партията ми е толкоз стегната и по кое време ще се откажа. Отново ГЕРБ е костицата в гърлото, която не могат да преглътнат и би трябвало да създадат мушенгията. Надявам се да изляза жив... Те са се разправяли по този начин с опозицията, тъй че не знам ", добави Борисов.

" Едно нещо за 5 години трябваше да направи Румен Радев - да провежда почтени избори. Той сътвори подобен безпорядък, по този начин уплаши хората посредством марионетката си Бойко Рашков, че имаме рекордно ниска изборна интензивност. Е това е демокрацията по мадуровски или по руменрадевски. Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секциите. Исках техника да видя, който има право да пипа машината, да дава картите... ", добави водачът на ГЕРБ.

Той също попита за какво се бавят окончателните резултати от изборите.

" Два % за два дни. Ами в случай че резултатите са равни? Там вършат чудеса хората да сменят едно мандатче и да паднем от 65 депутати надолу. Нямало секции, нямало указания. Със сигурност няма да ни дадат и хората, които са пипали машините. А по нашата информация огромна част от тях са били чужденци. А чужденци от този завършек на света - Венецуела, Коста Рика, са податливи...Един %, два дни преброяване. В това време ми пращат призовка, но Рашков, ела ме разпитай ти, персоналната ми карта ми е в джоба. Пак ви бих, само че 2 дни се чудите по какъв начин да настройките резултата ", възмути се Бойко Борисов.

По думите му, служебният вътрешен министър е обезпечил опция на партии да купуват гласове.

" Сега като гледа резултатите по какъв начин ние сме купили гласове? А другите какво са правили, до момента в който им е гостувал в малкия екран ", добави водачът на ГЕРБ.

Борисов дефинира конференцията на Слави Трифонов, на която той разгласи през вчерашния ден състава на проектокабинет, като " самозванство ".

" Вече стотици милиони се изхарчиха за избори, а идват и президентски. Просто хаосът, който основават в желанието си да чегъртат, е огромен. Какво им липсва в този момент? Без значение първи, втори..Ние по този начин приказваме, с цел да им се надсмиваме, тъй като пращат призовки. Цялата партия разкостиха, до момента в който купят ромския избор. След няколко месеца народът ще ги бие с камъни, тъй като са подменящи вота и корумпирани. Христо Иванов има 10 % по-малко от нас, Мая Манолова с 5 % дава ум. Извинявайте... ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

По думите му, в този момент хората ще бъдат уплашени още повече.

" Затова аз се обръщам към тези, които подкрепяха Слави и ходеха в малкия екран му, да си поемат отговорност. Призовавам всички партии, които са в Народното събрание, да си поемат политическата отговорност. Те издигаха Слави в фетиш и в този момент, който им сподели, че са му други желанията. Никой не е споделил с каква позиция са ", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе безапелационен, че в този момент най-важното е да се успокои страната.

" Последната цел е да приберат ББР и тази групичка да направи това ", сподели той.

В отговор на въпрос дали ще нападна резултатите от вота пред Върховния административен съд, Борисов отговори, че юристите на ГЕРБ упорстват за това.

" Касиране на изборите, нови избори, нов безпорядък, народът няма да може да го издържи. Ще пристигна септември, ще се върнат от почивката с изхарчени пари, кисели, че би трябвало да вървят на работа, ще стартират да се разболяват, няма да има ваксини, тъй като ще са изтекли...Аз това всяка година съм го виждал ", съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР