ГЕРБ иска да бъде свикван Консултативния съвет по национална сигурност

...
ГЕРБ иска да бъде свикван Консултативния съвет по национална сигурност
Коментари Харесай

ГЕРБ иска свикване на съвета по национална сигурност заради риск за енергетиката и икономиката

ГЕРБ желае да бъде свикван Консултативния съвет по национална сигурност поради заплахата от срив на енергетиката и стопанска система. Това заяви във Варна депутатът и ръководител на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев. 

„ Рискът е предпоставен от две фрази в Плана за възобновяване и резистентност, съгласно които поемаме ангажимент до 2025 година да понижим с 40% нездравословните излъчвания ”, сподели той. И пресметна, че засягащата ТЕЦ-овете мярка ще свие фрапантно производството на електрическа енергия. Във финансов еквивалент загубата ще е 3,2 милиарда евро или 4% от брутния вътрешен артикул, а в обществен ще се отрази директно върху 96 000 души в Маришкия басейн и ще докара до растеж на безработицата с 30 на 100, предвижда Добрев. 

Той е измежду лекторите Националната зимна академия на МГЕРБ в курорта Св. св.  Константин и Елена. В двудневната стратегия са включени още тематики като защита и сигурност, дипломация, бъдеще на представителната народна власт у нас. При откриването на форума ръководителят на комисията по защита в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Христо Гаджев съобщи пред младежите, че утвърденото дефинитивно в петък решение България да даде военна помощ на Украйна е закъсняло. Твърденията, че то заплашва националната сигурност, са подправени вести, безапелационен бе Гаджев. Според зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов страната ни е и в рецесия на политическо водачество, тъй като единствената фигура на това поле е Бойко Борисов. По думите на Митов управлявалите от „ Продължаваме промяната “ са съумели " да натворят купища бели ", а единственото потребно нещо, което съпредседателят на партията Кирил Петков могже да стори за страната, е да се скрие. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР