ГЕРБ има двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ.

...
ГЕРБ има двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ.
Коментари Харесай

Борисов: ПП-ДБ се обединиха с „Възраждане“ и играха срещу нас, има нова коалиция

ГЕРБ има двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е безапелационният резултат. Имаме нова сглобка от партии, подкрепящи Русия и Путин. Това са ПП-ДБ и „ Възраждане “.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, съобщи БГНЕС.

„ ПП-ДБ и „ Възраждане “ се сплотиха с Българска социалистическа партия, сплотиха се и играха против нас. Ние загубихме на няколко места, само че загубихме от коалиция “, акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че е предиздвикал партията си да гласоподава за Васил Терзиев в София, а в това време Политическа партия и „ Възраждане “ са играли против Борисов в Банкя.

„ Това е лицемерието на Кирил Петков. Има прелестна коалиция сред ПП-ДБ и „ Възраждане “. Ще разглася това пред всичките наши западни сътрудници “, сподели Борисов.

Миналата седмица водихме, в този момент не може 5-6% преднина да се стопят, това става с варненските групировки.

В сряда групирам партията, и на всички места ще ни рапортуват по какъв начин са играли Политическа партия с " Възраждане ". Ако на всички места е по този начин, както беше в Банкя, в случай че имат такова болшинство, сътрудниците от Движение за права и свободи да избират - дали с евроатлантическа сглобка, или с проруска.

Аз в сглобки дори не вземам участие, по този начин Борисов отговори на въпрос дали ГЕРБ ще напусне " сглобката с ПП-ДБ ". Имаше съглашение, което се нарушава фрапантно. " Денков си взема решение, че желае да маха шефа на ДАНС, написал писмо до Радев, и просто ме уведомява! В този й тип има по-силна сглобка - сред Възраждане и Политическа партия ", сподели още Борисов.

В сряда, като видя резултатите от всички градове, ще решим какво да вършим. За да води Терзиев сега, половината мои гласоподаватели са дали своят вот за него.

Терзиев ще е с най-ниските гласове, избиран за кмет на София. И в случай че те това одобряват за победа, а не регистрират, че вляво и в центъра се образува доста мощен извънредно ляв избор, даже и да останем в тази сглобка, ще загубим като блок най-после. Защото ние продължаваме да работим с клишета, като приказваме за евроатлантически полезности. Костадинов от " Възраждане " си води извънредно мощна политика, ориентирана към крайнодесните партии в Европа. Ние с Политическа партия и ДБ-та не знаем какво вършим!

Първа политическа мощ сме, нашият резултат сме си го изкарали. Оттук насетне разгадавам на Христо Иванов и Атанас Атанасов, да обмислят какво приказваме, тъй като техните гласоподаватели са умни хора - даже техните гласоподаватели ги санкционират, тъй като не са почтени с тях, това важи и за нашите гласоподаватели. Сглобката е пошла връзка, с която управляваме хората. Или вършим ясна стратегия с дати, часове, - по този начин, както се съешават по провинцията, може и на национално равнище да си го създадат - или няма никакъв смисъл. Може ли да нямаме нито един инфраструктурен план в страната, другите градове са рядко изостанала работа... какво ще вършим в този Бюджет, какво ще вършим? Ми на следващия ден може да са махнали ДДС-то на ресторантьорите /утре Министерски съвет организира изключително съвещание - бел. ред./, от кое място да знам?, попита още Борисов.

Техните гласоподаватели виждат какво става с Лукойл - 3.30 лева заредихме в този момент бензин. За кого работят? Колко пъти показахме числата, и нищо не се трансформира! Вече трета година бензина се подвига! В 12 страни бензинът е по-евтин без дерогация, сподели още Борисов.

Преди 3 година, когато ни изтече мандата, аз предизвестих, че следва серпантина от избори, които водят до по-надолу и по-надолу. Когато народът ми е давал властта да ръководя, съм се справял най-добре на Балканите. На кметовете в този момент ще им е мъчно, тъй като в страната няма пари, сподели още Борисов.

При такава комплицирана сглобка не е ли по-добре да има безпристрастен началник на ДАНС, препоръчан от президента, попита още водачът на ГЕРБ.

Ние имаме мотив за наслада, само че тъгата е в това, че фактически народът не го заслужава. Когато вадиш юмруци против съперниците си, това се отразява на връзките сред партиите. Логично беше когато има подобен вид сглобка, да броим гласовете и на тези избори дружно в един блок. Сега, като имат такава сглобка, почтено е да я пренесат и в Народното събрание, приключи Борисов. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР