ГЕРБ и ДПС се върнаха към някои вече позабравени и

...
ГЕРБ и ДПС се върнаха към някои вече позабравени и
Коментари Харесай

Архаично: ГЕРБ и ДПС агитират с ориз, боб, брашно и плодове

ГЕРБ и Движение за права и свободи се върнаха към някои към този момент позабравени и архаични форми на предизборна пропаганда - с съществени продукти  за храна. От няколко дни във обществените мрежи, най-много във Facebook, се популяризират фотоси, на които се виждат попълнена бюлетина на придвижването, както и предизборни плаката на ръководещата партия, дружно с пакети сол, захар, брашно, ориз, лакомства, кафе и прочие Подобна пропаганда се вкарва в приложимост преди другите вотове. Както призна един от представителите на Движение за права и свободи пред " Сега " - прави се от дълго време и е въпрос на морал. 

" Светлината към този момент пробива мрака. Имаме човек, който към този момент е дал показания за приемането на този пакет. Предаден му е от дете. Ситуацията става още по-унизителна, а закононарушението - още по-сериозно. Битката за независимост и правова страна в Родопите се нагорещява ", написа претендентът на Демократична България Борислав Сандов на страницата си във Facebook, като сигнализира, че откакто е пусна л фотографията по какъв начин Движение за права и свободи пропагандират в Мадан и която обиколила мрежата стремително, органите на реда са му потърсили сметка от кое място я е получил. " Изключително надменно е да даваш на някой пакет ориз, сол и малко брашно ", разяснява той, като добави, че това е " просташко ". " Да не разчитаме на подаяния и да премахнем модела " Доган-Пеевски ", който се пробва да опасява хората ", споделя Сандов.    

За да се разбие този модел, затвърден отдавна в смесените региони, той приканва " всеки родопчанин, който живее в София, Пловдив или различен огромен град, да се върне за гласоподаване или най-малко за наблюдаващ в родното си място! "

" Снимката е провокация. Опит някой да изпъкне в разгара на акцията ", разяснява пред " Сега " Салих Аршински, ръководител на регионалния съвет на Движение за права и свободи в Смолян. Аршински няколко пъти акцентира, че съперниците им се пробват да натрупат точки на техен тил и да ги дискредитират и че община Мадан е една от най-богатите в региона и нямало за какво да притеглят гласове с ориз, сол и брашно. 

От централата на придвижването в София пък не отхвърлиха пред " Сега " да са правили сходна пропаганда през годините, само че особено за Смолянско, не били чували.

От централата на ГЕРБ пък разясниха за " Сега " сходна фотография, която се завъртя в обществените мрежи от Перник. Шефът на пресцентъра Никола Николов съобщи, че е " неуместно "   и че са " нелепости на търкалета ", като се има поради кой е лидер на листата на партията в ГЕРБ - Кирил Ананиев, актуалният финансов министър. 

Въпреки отричането, истината въпреки всичко лъсна. Кандидатът на ГЕРБ-СДС в Хасково Сашо Савов даже пусна във Facebook снимки по какъв начин разнася пакети с хранителни запаси до гласоподавателите си. От врата на врата той подарява сини торбички на гласоподавателите си. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР