ГЕРБ и ДПС провалиха консултациите за партийните субсидии. По време

...
ГЕРБ и ДПС провалиха консултациите за партийните субсидии. По време
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС провалиха консултациите за субсидиите

ГЕРБ и Движение за права и свободи провалиха консултациите за партийните дотации. По време на председателския съвeт в Народното събрание станало ясно, че диалог няма да има поради отсъствието на шефа на ПГ на ръководещата партия Даниела Дариткова и на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева. Припомняме, че във вторник след срещата на ръководещата коалиция стана ясно, че тази седмица патриотите ще предизвикват съвещания с политическите сили в Народно събрание. Управляващите си сложиха период до лятната почивка промените да са признати.

Десислава Атанасова от ГЕРБ изясни пред публицисти, че предлагането на партията й за 1 лева дотация остава. Ако то не събере задоволителна поддръжка, ръководещите са склонни на диалози. От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че няма да вземат участие в съвещания за партийните пари. Това, което имахме да кажем по тематиката, го казахме и пред медиите, и с писмени оферти за промени в Закона за актуализация на бюджета, и на срещите ни с Българска социалистическа партия и с ГЕРБ, отсече Мустафа Карадайъ. Той напомни позицията на Движение за права и свободи, че дотациите би трябвало да са с размер, с който партиите да могат да финансират активността и акцията си, само че отхвърли да спомене сума. Карадайъ прикани да не се играе на бинго с демокрацията.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подсети, че е инициирала срещи с другите парламентарни партии още преди седмица. ГЕРБ и Оперативна програма отхвърлиха, само че ние ще участваме в бъдещите диалози, разясни тя. " Смятаме, че е рационално да седнем - с причини и без страсти, да обсъдим въпроса в две направления. Да не позволяваме частни ползи да си купуват партии и да диктуват политиката в България, само че и да понижим дотацията, тъй че обществото да се успокои, че партиите не харчат непотребни пари ", акцентира Нинова. Тя увери, че надвзетите пари ще бъдат удържани от идната дотация на Българска социалистическа партия. " Към края на предходната година имаме 6 млн. лева, само че ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви. За европейската акция сме похарчили 2 млн. лева, за старта на БСТВ към 1,5 млн. лева, както и за прехрана на структурите ", изясни Нинова.

Бързането и непрекъснатото медийно говорене усложняват намирането на решение за дотациите, когато става въпрос за позиции на разнообразни партии, скочи водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той беше безапелационен, че до края на юли ще бъде решено по какъв начин и с какъв брой ще се финансират партиите.

Работа на Движение за права и свободи е дали да вземат участие в диалози за дотациите, съобщи секретарят на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов. Той посочи, че войводите са за понижаване на дотацията на 5-6 лева за автентичен глас.

" Лошо е, че няма съвещания. Надявам се те да са през днешния ден. Това, че отсъства един или различен, не значи, че би трябвало да спре страната ", означи атакистът Николай Александров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР