ГЕРБ и Демократична България ще имат най-много районни кметове в

...
ГЕРБ и Демократична България ще имат най-много районни кметове в
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Демократична България" ще имат най-много районни кметове в София

ГЕРБ и " Демократична България " ще имат най-вече районни кметове в София. Това демонстрират данните на ОИК при 53.8% обработени протоколи. В 22 региона в столицата се организира балотаж, откакто преди седмица претендентът на ГЕРБ в Банкя Рангел Марков завоюва още на първи тур, а в " Кремиковци " областен кмет стана самостоятелната Лилия Донкова.

От обработените досега протоколи се вижда, че в някои региони ще ръководят самостоятелни кметове. Българска социалистическа партия пък печели единствено в един регион. " Демократична България " пък печели съвсем всички 10 балотажа, до които техни претенденти стигнаха.

Район " Искър " : Битката в този регион е извънредно оспорвана, като при малко повече от половината обработени протоколи дребна преднина има Ивайло Цеков от обединението ГЕРБ-СДС с 46.36%. Борис Цветков от Българска социалистическа партия е с 45.35 на 100.

Район " Подуяне " : Ева Митова от ГЕРБ с 53.23% води безапелационно на Веселин Жечев от Българска социалистическа партия със 37.58%.

Район " Лозенец " : За претендента на " Демократична България " Константин Павлов са дали своят вот 56.83%, до момента в който за съперника му от ГЕРБ Любомир Дреков вотът са си дали 34.28 на 100.

Район " Младост " : В този регион за следващ път самостоятелен претендент печели изборите. Стефан Стефанов е получил доверието на 55.33% от имащите право на глас, до момента в който за Мария Илиева от ГЕРБ са дали своят вот 38.89%.

Район " Витоша " : Теодор Петков (ГЕРБ-СДС) е водач все още с 51.4% от гласовете, до момента в който Христо Вълчанов от " Демократична България " е с 41.01 на 100.

Район " Нови Искър " : Даниела Райчева от обединението ГЕРБ-СДС безапелационно води с 57.09% от гласовете, като оставя зад себе си Владислав Владимиров от локалната коалиция Движение " България на жителите " (ДБГ, ЗНС, НДСВ), предпочетен от 38.58% от гласувалите.

Район " Красна поляна " : Тук резултатите са изравнени, като Иван Чакъров от ГЕРБ-СДС с 45.45 на 100 води против самостоятелния Георги Миланов, който е с 45.32%.

Район " Възраждане " : Балотажът сред Савина Савова от ГЕРБ и Васил Кънев от " Демократична България " също е извънредно оспорван, като представителят на ръководещата партия е събрала досега 46.57% от гласовете, до момента в който противника ѝ - 43.75%.

Район " Оборище " : Кандидатът на " Демократична България " Николай Александров води с близо 51% на представителя на ГЕРБ Петър Митев, който е с 39.53%.

Район " Сердика " : Тодор Кръстев (ГЕРБ-СДС) печели с 52.76 на 100 против претендента на Българска социалистическа партия Янко Янков, който е с 36.56%.

Район " Люлин " : Милко Младенов от ГЕРБ води с съвсем 5% на Мая Александрова от Българска социалистическа партия, която досега е спечелила вота на 43.72% от гласоподавателите.

Район " Илинден " : Иван Божилов от ГЕРБ води с 49.99% против Георги Томов от Българска социалистическа партия с 41.13%.

Район " Надежда " : Димитър Димов от ГЕРБ с 51.62% води на Стоян Цветков от Българска социалистическа партия с 38.92%.

Район " Красно село " : Росина Станиславова от " Демократична България " с 21.44% печели поддръжката на малко над половината гласоподаватели, до момента в който Христо Апостолов (ГЕРБ-СДС) е с 39.34%.

Район " Слатина " : На втория тур досегашният кмет Наталия Стоянова (ГЕРБ) губи от Георги Илиев от " Демократична България ". Разликата сред двамата е 9%.

Район " Панчарево " : Независимият претендент Николай Гюров печели с 63.71% против Димитър Сичанов от ГЕРБ, който е с 32.94%.

Район " Овча купел " : Ангел Стефанов от " Демократична България " е с 55.38% и води на противника си Христина Семерджиева (ГЕРБ-СДС), която е с 37.96 на 100.

Район " Триадица " : Димитър Божилов от " Демократична България " събира съвсем 55% от вота, като оставя зад себе си Николай Терзиев от ГЕРБ, който е с 35.13%.

Район " Изгрев " : Балотажът в региона най-вероятно ще донесе и единствения областен кмет в София на Българска социалистическа партия. Делян Георгиев води с 52.1%, а претендентът на ГЕРБ Цветомир Жеков получава 39.14 на 100.

Район " Връбница " : Младен Младенов от ГЕРБ печели все още с 46.45% против 43.8% на Владимир Петров от Българска социалистическа партия.

Район " Средец " : Трайчо Трайков от " Демократична България " печели с 53.42%. Любомир Ковачев от ГЕРБ събора 35.57%.

Район " Студентски " : Досегашният областен кмет Димитър Дилчев (ГЕРБ) губи изборите, откакто за него са дали своят вот малко над 40%, до момента в който за Петко Горанов от " Демократична България " гласа са си дали 51.11 на 100.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (422)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР