ГЕРБ и БСП влязоха в пореден сблъсък заради социалното законодателство

...
ГЕРБ и БСП влязоха в пореден сблъсък заради социалното законодателство
Коментари Харесай

Сблъсък между ГЕРБ и ДПС заради законодателство за хората с увреждания

ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в следващ конфликт поради общественото законодателство за хората с увреждания. Социалистите упрекнаха ГЕРБ, че бавят трите основни закона - за обществените услуги, за хората с увреждания и за персоналната помощ - което ощетява хората с увреждания. Заместник-председателят на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев акцентира:

“Което значи, че каквото и да предвидите, каквито и обществени услуги да предвиждате за тези хора, то не може да се употребява в границите на тази бюджетна година. В най-хубавия случай остава за идната, в случай че и до идната го приемете, само че е реалност, че, когато министър-председателят го няма в тази тема, това значи единствено едно - той е наясно, че вие ще се издъните и трансферира върху по- ниските равнища, с цел да изгърми бушона. Вече един път се опита с министър Петков да го направи, същите хора не му разрешиха да го направи “, разясни Кутев.

Заместник-председателят на обществената комисия и народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова отхвърли изказванията на левицата и изясни, че законът за обществените услуги би трябвало да е подготвен до 15-ти октомври. В комисията има единодушие щом бъде импортиран законът за хората с увреждане, той да се разисква дружно със закона за персоналната помощ, уточни Ангелова:

“ В момента, в който той бъде импортиран в националното заседание, ние народните представители от ГЕРБ ще предизвикваме изключителна комисия, с цел да може в най-кратки периоди законопроекта да се гледа в комисията по труда, обществената и демографската политика “, разясни Ангелова.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР