Нидерландия е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по

...
Нидерландия е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по
Коментари Харесай

Най-добре се живее в Нидерландия и Швеция, най-зле в Хърватия и България

Нидерландия е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по богатство " тук и в този момент ". Швеция е с най-голям резултат измежду 27-те страни членки на Европейски Съюз, а на последно място е Хърватия.

Това оповестява Статистическата работа на Нидерландия, като се концентрира върху сравненията сред страните от Европейски Съюз в навечерието на идните избори за Европейски парламент.

Сравняването включва благосъстоянието " тук и в този момент ", т.е. без да се регистрират последствията за бъдещите генерации или за хората в други страни. За да се пресметна благосъстоянието " тук и в този момент ", всяка страна членка е била съпоставена по 23 индикатора в девет разнообразни тематики.

Нидерландия има положителни резултати по 14 от тези индикатори, изключително във връзка с доверието в другите хора. По-слаби са обаче резултатите по два индикатора - разноски за жилища и дълготрайност на живота на дамите в положително здраве. Разходите за жилище като дял от разполагаемия приход са относително високи в Нидерландия, а продължителността на живота на дамите в положително здраве е относително ниска.

Хърватия има най-ниски резултати във връзка с благосъстоянието

Хърватия е на последно място в Европейски Съюз по богатство, като получава най-ниски оценки в 17 области. Благосъстоянието е относително ниско и в Унгария, Румъния, България, Полша, Гърция и Словакия спрямо останите страни в Европейски Съюз. Във всички тези страни до 1989 година е имало комунистически режими, като се изключи Гърция, отбелязва обявата.

Почти всички страни от някогашния Източен блок, които се причислиха към Европейски Съюз след 2004 година, имат относително ниски резултати във връзка с благосъстоянието си през днешния ден. Изключение прави Естония, където благосъстоянието е по-високо от това в по-богатите страни като Франция и Белгия. В южните страни членки като Португалия, Испания и Италия благосъстоянието също е по-ниско от междинното, макар че в тези страни в никакъв случай не е имало комунистически режими и те са членове на Европейски Съюз и предшестващите го организации от десетилетия.

Нидерландия получава най-високи резултати във връзка с работата и свободното време

Нидерландия получава най-високи резултати от всички страни от Европейски Съюз във връзка с работата и свободното време, като оглавява класацията по всичките пет индикатора в тези области. Нетната работна претовареност е най-висока, а дълготрайната безработица - измежду най-ниските. Швеция, Ирландия и Дания също се отличават в тази област. Най-ниски са резултатите на Хърватия, следвана от Гърция и Италия.

Италия е на второ място по дял на приключилите лицей или университет в Европейски Съюз - 16,8 на 100. В Нидерландия този дял е 36,6 на 100.

Дългосрочната безработица е най-висока в Гърция - 7,7 на 100, до момента в който в Нидерландия тя е едвам 0,7 на 100./Dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР