ГЕРБ и БСП с пореден сблъсък. По медийни публикации управляващите

...
ГЕРБ и БСП с пореден сблъсък. По медийни публикации управляващите
Коментари Харесай

Добрев: Прокуратурата да провери общия бизнес на Йончева и Василев

ГЕРБ и Българска социалистическа партия с следващ конфликт. По медийни изявления ръководещите упрекнаха Елена Йончева, че е била съучастник в една компания със притежателя на КТБ Цветан Василев. Внасят и сигнал до прокуратурата да ревизира депутатката от Българска социалистическа партия за пране на пари. В отговор Елена Йончева сподели, че ще заведе дело за клюка.

„ На базата на документи, с които имаме, подадохме сигнал до прокуратурата, до Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество и до Национална агенция за приходите. Това, което ни тормози, е тази компания, за която и различен път е ставало въпрос – обща компания с името „ Офроуд” сред авторска телевизия на Елена Йончева и „ Далий трейдинг лимитед”. Офшорка, която до скоро не се знаеше ", съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред Нова телевизия.

На 5-и май излезе публикация на в. „ Капитал”, в която са разказани всички офшорки на Цветан Василев и тази участва в листата с офшорките, за които медията твърди, че са на Цветан Василев ", разяснява той.

И добави: " На пръв взор всеки може да има компания с всеки различен. Смущаващото в тази ситуация е, че в уверение написа, че тази компания е записана с 10 000 лв. капитал, благосъстоятелност 50:50. Само че единият акционер, авторската телевизия на Елена Йончева дава 5000 лв., а другият акционер дава 315 000 лв. ".

„ Не упреквам никого. Просто желая Елена Йончева да изясни, а прокуратурата, КОНПИ и Национална агенция за приходите да ревизират дали тези дейности са законово съобразени”, сподели още Делян Добрев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР