ГЕРБ е единствената партия, която реално включва младите хора в

...
ГЕРБ е единствената партия, която реално включва младите хора в
Коментари Харесай

Само ГЕРБ включва реално младите хора в политическите процеси, според Красен Кралев

ГЕРБ е единствената партия, която действително включва младежите в политическите процеси. Участието на младежите във всички браншове от публичния живот е най-хубавият метод да се оправим със общественото изключване на подрастващите. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред близо 100 младежи от структурите на МГЕРБ в Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Той беше преподавател на конференцията “Младите във фокуса на обществената политика и битката със общественото изключване на подрастващите”, която се организира в Созопол. Събитието се провежда от Младежи ГЕРБ с поддръжката на Фондация “Конрад Аденауер”.

Министър Кралев се обърна към младите от ГЕРБ с думите, че самият той се е борил против изключването на подрастващите от политическите процеси по времето на комунизма. “Тогава нямахме никаква опция за включване в публичните процеси в държавата”, съобщи той. Кралев изясни, че е бил измежду учредителите на Федерацията на самостоятелните студентски сдружения. “Това беше първата демократична младежка организация, която изигра основна роля за свалянето на комунистическия режим от власт. Горд съм, че през днешния ден съм част от единствената партия, която в последните 10 години потвърди, че се развива и действително включва младежите. Това е ГЕРБ”, уточни министърът на младежта и спорта.

Кралев изясни, че “младежкото включване”, един от главните термини в младежките политики, на процедура значи младите да имат опция да вземат участие в публичните и политическите процеси. Той даде за образец присъстващите на форума - един от най-младите депутати - Галя Желязкова от МГЕРБ-Бургас, евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков, заместник-министъра на вътрешните работи Георг Георгиев, зам.-областния шеф на Ямбол Волен Дичев. "Моят заместител също е един от вас – Николай Павлов. Изключително квалифициран младеж ", акцентира Красен Кралев. По думите му, най-младите и дейни евродепутати, депутати, кметове, общински съветници и членове на политически кабинети са от ГЕРБ.

Кралев даде образец и с кадровата политика в Министерството на младежта и спорта като акцентира, че главните дирекции се управляват от млади и готови хора до 35 години. "Младите хора не са единствено бъдещето, ние от ГЕРБ имаме вяра, че младите сте сегашното. Убеден съм, че от интензивността на всички вас зависи освен бъдещето на партията, само че и на страната ", безапелационен бе министър Кралев.

Красен Кралев организира полемика с младежите от ГЕРБ като отговори на редица въпроси, свързани с младежкия бранш и със спорта. Той обясни в детайли каква е активността на ММС и какви са стратегиите, ориентирани директно към младежите. Той даде за образец Национална стратегия за осъществяване на юношески действия, която разполага с бюджет от 2 млн. лв.. С тези средства се финансират неправителствени организации, на база планови оферти, които да работят за предварителна защита на всевъзможни форми на зависимости и експанзия измежду младежите, изясни министърът на младежта и спорта. Кралев прикани младежите да бъдат дейни и да се включват в публичните и политическите процеси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР