ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и

...
ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вече официално сме в политическа криза

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през днешния ден неодобряваха работата на Народното събрание и провалиха опцията да се одобри смяна на изборните правила. Хората чакаха да свършим най-малко това, написа съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във Facebook.

Действието на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи дава ясна физиономия с какво си имаме работа - същите обединения гласоподаваха и в отбрана на Гешев.

С изчерпването на двата мандата към този момент публично сме в политическа рецесия, безапелационен е Иванов. Ние ясно декларирахме, че би трябвало да се излъчи кабинет, и бяхме подготвени да подкрепим политическата поръчка на " ИТН ", акцентира той.

Въпросът не е да желаеме мандат, все едно желаеме вафла, написа Иванов във връзка опцията " Демократична България " да получи мандат за сформиране на държавно управление. Нека забележим поръчките на политическите сили на консултациите при президента. Въпросът е да се направи доста трезва оценка за опциите да се образува работещо болшинство в този парламент

Може би е добре ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да отидат пред гласоподавателя и да обяснят това си държание, предлага съпредседателят на " Демократична България ".

Коалицията " Гешев " сподели силата си през днешния ден, трите политически сили – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, блокират работата на Народното събрание и работи в жанр „ Бойко Борисов “. Това коментира в ефира на bTV депутатът от " Демократична България " Иво Мирчев след протеста на съвещанието на Народно събрание.

„ Хората чакат да се гласоподават измененията в Изборния кодекс (…) Бламираха опцията да има базова смяна. Песимист съм, че този парламент може да продължи съответно работа ", уточни той.

По думите му е явно, " че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи играят дружно ": " Нека да сме почтени пред хората – този парламент явно няма болшинство, което е готово да реформира ".

Мирчев подсети, че досегашната извънпарламентарна съпротива има 92 гласа, което " не е даже държавно управление на малцинството ": " Движение за права и свободи, когато стане „ златен пръст “ за един парламент, това е неговият край ".

По отношение на върнатия мандат от „ ИТН “ той призна: „ Много добре разбирам причините им, когато виждам цирка в пленарната зала “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР