Георги Цонев спечели десети мандат като кмет на пазарджишкото село

...
Георги Цонев спечели десети мандат като кмет на пазарджишкото село
Коментари Харесай

Рекордьор: Кмет на пазарджишко село управлява от над 40 години

Георги Цонев завоюва десети мандат като кмет на пазарджишкото село Драгор и се трансформира в най-дълго управлявалия кмет в България, оповестява Би Ти Ви.

Представителят на " Новото време " победи главния си съперник - Виктория Найденова от " Българска социалистическа партия за България ", още на първия тур с безапелационните 73,45 %.

Цонев си изяснява резултата с работата , която е приключил през годините и изпълнените предизборни обещания .

" Може да се каже, че в селото няма неасфалтирана улица . Имаме добра спортна база, нова черква ", съобщи Цонев пред Би Ти Ви.

В Драгор се майтапят, че Цонев ще им бъде кмет, до момента в който той самият не реши друго. Първенецът поставя началото на " специалността " си като кмет през далечната 1978 година, когато огромна част от сегашните поданици на Драгор изобщо не са били родени.

Управлява сполучливо селото и през социализма, и след това след настъпване на демократичните промени. Винаги е минавал за " кмет от народа ".

Единственият интервал, когато не кметува е от началото на 1990 година до идната 1991 година Тогава се организират първите демократични кметски избори в страната. През това време обитаемоте места се управляват от служебно назначени управленци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР