Георги Тодоров, новият министър на електронното управление, беше министър на

...
Георги Тодоров, новият министър на електронното управление, беше министър на
Коментари Харесай

Новият министър на електронното управление е дал удълбочаването на Варна в полза на Доган

Георги Тодоров, новият министър на електронното ръководство, беше министър на превоза, осведомителните технологии и известията в първото служебно държавно управление на Стефан Янев, формирано от президента Румен Радев на 11 май 2021 година Той е бил и три пъти зам.-министър на превоза: в кабинета на Пламен Орешарски (от юли 2013 до август 2014 г), в служебните кабинети с министър председател Георги Близнашки (август - ноември 2014 г) и Огнян Герджиков (февруари - март 2017 г). Тодоров е приключил право в УНСС. През 2000 година става специалист в правната дирекция на Министерството на превоза, а четири години по-късно оглавява дирекция "Концесии " в същото министерство. В Столичната община е бил отпред на дирекция "Транспортна инфраструктура " в продължение на три години.

Тодоров е бил началник на основни държавни предприятия - ръководител на управителния съвет на Директива за птиците "Пристанищна инфраструктура ", ръководител на съвета на шефовете на "Информационно обслужване " АД и на "Български пощи " АД, заместник-председател на съвета на шефовете на "Пристанище Бургас ", член на съвета на шефовете на "България еър " ЕАД и други.

Като началник на "Пристанищна инфраструктура " до назначението му за транспортен министър, Тодоров на плавателните канали на пристанището във Варна на стойност 393 млн.лева. Това става откакто Ахмед Доган закупи ТЕЦ-Варна и прилежащия му кей. По-късно като транспортен министър на чуване в Народното събрание през август 2021 година на запитване на "Демократична България " той изясни, че не е знаел, че поръчката е дадена без търг, написа Дневник.

Новият длъжностен министър на електронното ръководство употребява британски и съветски език. Семеен е и има три деца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР